Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMJENE

Dnevnik HTV-a u 19 sati, a trajao bi 45 minuta

HRT
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
04.07.2014.
u 20:34

Na predstavljanju svojih programa i Ilija Jandrić i Saša Runjić založili su se za promjenu termina središnjeg Dnevnika

Zaposlenici HRT-a prošli su se put morali izjašnjavati o kandidatima za ravnatelja programa HRT-a a da nisu znali što oni predlažu, no danas su im svoje kandidature predstavila trojica prijavljenih na ponovljeni natječaj: Ilija Jandrić, Saša Runjić i Zvonko Varošanec.

Kako neslužbeno doznajemo, Jandrić, inače bivši HTV-ovac, a sada medijski savjetnik Josipa Leke, najkonkretnije je govorio o promjenama koje bi proveo u programu. A to su: pomicanje središnjeg Dnevnika HTV-a u 19 sati i njegovo trajanje 45 minuta, domaća sapunica prije Dnevnika, dva zabavna showa tjedno, povratak Dore i Eurosonga, ponedjeljkom na HTV2 jak sportski magazin, jačanje istraživačkog novinarstva i pokretanje istraživačkog talk showa... Poanta mu je bila da HTV1 opet mora postati najgledaniji program u zemlji.

Varošanec, šef HRT-ove Službe za kontrolu kvalitete programa, založio se upravo za kvalitetan program, i to i izvan udarnog termina. Smatra da HTV treba vratiti mlade gledatelje te ispitati tko HTV uopće gleda i kome se obraća pa na temelju tih istraživanja, a ne improvizacija, osmisliti kvalitetan sadržaj. Postane li ravnatelj, borio bi se i za svako radno mjesto.

Producent Saša Runjić nije održao klasičnu prezentaciju svog programa, već je kazao da cijeni to što je HRT uspio zadržati dostojanstvo te da je program HTV-a sadržajno dobar, no loš mu je i zastario “celofan”. Odgovarajući na pitanja zaposlenika, složio se s promjenom termina Dnevnika u 19 sati, a posebnu bi pozornost, doznajemo, posvetio brendiranju i radijskih i televizijskih emisija.

Prezentacije je u dvorani pratilo 50-ak zaposlenika HRT-a, ali su se one mogle gledati i preko internog prijenosa.

>> Lekin savjetnik želi natrag na HRT kao šef programa

>> HTV plaća stan, ali nema dopisnika

Komentara 18

TO
tolitol
20:58 04.07.2014.

Nekada se sat podešavao prema dnevniku HRT-a, a sad je ta nekadašnja institucija iza RTL-ovih žutih vijesti i mijenja satnicu kao neka trećerazredna emisija. Ja bih krivca tražio u onome tko je Šprajca i ekipu doveo u taj isti dnevnik pa neka taj "genijalac" objasni kako se moglo dogoditi da se glavna informativna emisija jedne javne televizijske kuće pretvori nečiji osobni blog za ispucavanje frustracija, vrijeđanje velikog dijela gledateljstva i navijačko politikanstvo. Takvo silovanje te emisije u kojoj je iza svake vijesti morao uslijediti red bezveznih komentara voditelja uništen je do te mjere da danas mijenja satnicu kako bi privukao kojeg gledatelja žutog RTL-a. Sramota.

Avatar tajar
tajar
20:55 04.07.2014.

HTV1 mogao bi postati najgledaniji program samo bez Radmanove klike na čelu.

Avatar TvojUjko
TvojUjko
21:10 04.07.2014.

Jadno kada se HRT mora prilagođavat RTL-u i NOVA-tv...blagoslovljen dan bio kada se ukine TV pretplata...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije