Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICIJA OBJAVILA

Djevojka (23) napravila lažnu osobnu da bi mogla plaćati putem interneta. Uhvaćena je

Samobor: Premijer na predstavljanju Schengenskog informacijskog sustava
Zeljko Lukunic/PIXSELL
08.02.2023.
u 12:08

Brodsko-posavska policija izvijestila je kako su postupali po kaznenoj prijavi jednog zagrebačkog trgovačkog društva, a protiv djevojke je podnesena kaznena prijava

Policija je 'ulovila' 23-godišnjakinju koja je izradila osobnu iskaznicu na tuđe ime sa svojom fotografijom te pokušala je iskoristiti kako bi se registrirala na aplikaciji plaćanja putem interneta. Brodsko-posavska policija izvijestila je kako su postupali po kaznenoj prijavi jednog zagrebačkog trgovačkog društva, a protiv djevojke je podnesena kaznena prijava. 

Kako su izvijestili, policijski službenici Službe kriminalističke policije su potvrdili sumnju u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave. ''Utvrđeno je da je osumnjičena izradila osobnu iskaznicu na ime druge osobe u koju je umetnula svoju fotografiju, a koju je pokušala iskoristiti tijekom studenoga 2022. godine s ciljem verificiranja i registracije profila na jednoj aplikaciji plaćanja putem interneta''.

Policijski službenici protiv 23-godišnjakinje dostavljaju posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave. 

>> VIDEO Hrvatski posvojitelji zaustavljeni u zračnoj luci u Zambiji kad su krenuli za Hrvatsku

Komentara 1

MO
modovisisajteMaraschino
12:20 08.02.2023.

Davno sam čuo tu izreku koja kaže da inteligencija jedne nacije se ne računa po inteligenciji najpametnijih već po inteligenciji kriminalaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije