Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEKSIKO

Dječak (12) u školi ubio najmanje dvije osobe, a potom i sebe

Pucnjava u Meksiku
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
10.01.2020.
u 17:39

Gradonačelnik Torreona rekao je novinarima da uzroci napada još uvijek nisu poznati te dodao kako je dječak imao dobre ocjene, ali zasigurno neki obiteljski problem, s obzirom na to da živi sam s bakom

Najmanje dvije osobe ubijene su nakon što je 12-godišnji dječak ušetao u školu na sjeveru Meksika s dva pištolja, prenosi The Guardian.

Incident se dogodio u petak, 10. siječnja ujutro, u gradu Torreón, u državi Coahuila. Lokalna izvješća navode da je napad odnio najmanje dva života, šestero osoba teško je ranjeno, a među njima je i profesor.

Policija prenosi kako je jedna od žrtava učiteljica (50) te da je upravo ona bila meta dječakova napada. Nakon što je usmrtio učiteljicu, ubio je i sebe. Meksičke novine objavile su fotografiju na kojoj se vidi dječakovo tijelo u lokvi krvi s oružjem među nogama. 

"Dječak je zatražio dopuštenje da izađe i presvuče svoje hlače. Dugo ga nije bilo. Učiteljica je izašla, opomenula ga i tada su krenuli problemi", rekao je na televiziji tužitelj Maurilio Ochoa. 

Baka dječaka izjavila je kako ne zna od kuda dječaku oružje.

Gradonačelnik Torreona rekao je novinarima da uzroci napada još uvijek nisu poznati te dodao kako je dječak imao dobre ocjene, ali zasigurno neki obiteljski problem, s obzirom na to da živi sam s bakom. 

U SAD-u ovakvi incidenti nisu rijetkost, dok Latinsku Ameriku ne pogađaju tako često. Sličan incident dogodio se u ožujku prošle godine, kada je osam učenika ranjeno u brazilskoj državi Sao Paulo. 

Jedan od najgorih napada dogodio se u 2017. godini kada je 15-godišnjak presudio sam sebi nakon što je ubio četvoro ljudi u školi u državi Nuevo Leon. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije