Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ IZ 2018. GODINE

Dječak slavio rođendan na gradskim bazenima pa se utopio, DORH se žali na presude

Koprivnica: Gradski bazeni Cerine dobili solarne elektrane vrijedne 750.000 kuna
Damir Spehar/PIXSELL
05.01.2024.
u 17:39

Dječak neplivač utopio se u bazenu dubine oko 130 centimetra. Osuđeni su tadašnja voditeljica bazena, dvije animatorice i spasilac te komunalna tvrtka koja upravlja bazenima

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom su četvero hrvatskih državljana rođenih 1980., 1996., 1998. i 1980. godine te jedna pravna osoba proglašeni krivima zbog počinjenog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti.

Optuženici su proglašeni krivima zbog počinjenog kaznenog djela na gradskim bazenima u Koprivnici u travnju 2018. godine, koje je dovelo do smrti osmogodišnjeg djeteta utapanjem u bazenu. Presudom je optužena 43-godišnjakinja osuđena na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest mjeseci, a ostali okrivljenici na kazne zatvora u trajanju od po jednu godinu, dok je pravnoj osobi izrečena novčana kazna od 500.000 kuna.

- Žalba je podnesena zbog odluke o kaznama jer Državno odvjetništvo smatra da je zbog težine kaznenog djela, njegovih posljedica i izostanka značajnijih olakotnih okolnosti trebalo okrivljenim fizičkim osobama izreći kazne zatvora u duljem trajanju, a pravnoj osobi novčanu kaznu u višem iznosu - navode u DORH-u. Tragedija se dogodila na proslavi rođendana na kojem je bilo osmero djece u dobi od sedam i osam godina. Dječak neplivač utopio se u bazenu dubine oko 130 centimetra. Osuđeni su tadašnja voditeljica bazena, dvije animatorice i spasilac te komunalna tvrtka koja upravlja bazenima. 

VEZANI ČLANCI: 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije