Naslovnica Vijesti Hrvatska

Divjak: Eksperimentalni udžbenici stigli u oko 50 posto škola

Izvijestila je i kako su još na 673 škole u Hrvatskoj poslana dodatna sredstava za opremu informatičkih učionica.
31. kolovoza 2018. u 14:01 4 komentara 290 prikaza
Blaženka Divjak
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u petak da su eksperimentalni udžbenici već sada na stolovima u otprilike 50 posto svih škola, čime su okončani pregovori s nakladnicima.

Divjak Hoće li početi “Škola za život” Četiri su dana do škole, a nastavnici, udžbenici i oprema nisu spremni!

"Sigurna sam da ćemo do kraja idućeg tjedna dobiti i preostale udžbenike i u tom smislu završavamo sve ove naše dogovore s nakladnicima, ne samo na obostrano zadovoljstvo Ministarstva i nakladnika, nego prije svega na zadovoljstvo učenika i učitelja", rekla je Divjak na otvorenju Osnovne škole i sportske dvorane Finida u Poreču.

Izvijestila je i kako su još na 673 škole u Hrvatskoj poslana dodatna sredstava za opremu informatičkih učionica. "Za 218 škola potrošeno je deset i pol milijuna kuna prije devet, deset mjeseci, a sada smo još poslali 26 milijuna kuna u sve osnovne škole u Hrvatskoj, njih 673, tako da sve škole budu jednako opremljene za informatiku. To je izvrsna vijest", napomenula je.

Područna škola Kljenovac Poražavajuća slika Zatvorena škola pokraj Imotskog, nijedno dijete nije upisano u prvi razred

Divjak kaže i kako je za Školu za život, program za 74 škole koje imaju eksperimentalni program pred uvođenje kurikularne reforme iduće školske godine, osigurano sve što bilo potrebno, od edukacije nastavnika do opremanja škola.

"Za tablete i za sve one koji ulaze u eksperimentalni program sredstva su doznačena prije dva mjeseca, u nekim školama tableti su stigli, u drugima su sve narudžbe napravljene i stižu tijekom prvog dijela sljedećeg mjeseca", dodala je.

Škola nastavlja se trend Posljedice loše demografske politike dolaze na naplatu, oko 100 škola ostalo bez prvašića

S novom školom sva porečka djeca imaju nastavu u jutarnjoj smjeni

Ministrica je u petak sudjelovala na svečanosti otvorenja Osnovne škole i sportske dvorane Finida u Poreču, koju će pohađati 600 učenika, a njezinim otvorenjem omogućeno je da sva porečka djeca imaju nastavu u jednoj, jutarnjoj smjeni.

Nova škola ima 20 učionica, osam razredne nastave i 12 predmetne nastave, specijaliziranih kabineta, čitaonice, učionice za produženi boravak, višenamjenske prostore, kuhinje i blagovaone. Sportska dvorana uz školu ima tri košarkaška terena, šest svlačionica i tri kabineta za nastavnike, te su na gornjem dijelu, na katu smještene tribine za 328 gledatelja.

Blaženka Divjak 'ŠKOLA ZA ŽIVOT' Divjak zadovoljna pripremama za eksperimentalnu fazu kurikularne reforme

Grad Poreč-Parenzo u potpunosti je financirao gradnju nove Osnovne škole i sportske dvorane Finida, a investicija je vrijedna oko 50 milijuna kuna.

Oko 1200 porečkih osnovnoškolaca od sada će pohađati nastavu u ukupno tri osnovne škole - Osnovnoj školi Poreč, Osnovnoj školi Finida i Talijanskoj osnovnoj škola Bernardo Parentin.

f
OSOBNO ISKUSTVO
Kako mi je LUNA 2 spasila pripreme za vjenčanje najbolje prijateljice

A1 izdvaja za Vas

  • ujo41:

    divljakinju eksperimentalno ploditi s multikulti pripadnikom

  • Gumbar136:

    Ti DIVLJAKUŠO u ŠKOLI je trebalo biti 98 % udžbenika.

  • Deleted user:

    Eksperiment ce propasti. . ...ucitelji i nastavnici su suvremeni prosjaci ...ali sve je manje sinova ... Dok vi osuvremenite skole nece biti djece za skolu....