Naslovnica Vijesti Hrvatska

Zatvorena škola pokraj Imotskog, nijedno dijete nije upisano u prvi razred

S ovogodišnjim lipnjem iz te je područne škole izašao posljednji, jedan jedini učenik četvrtog razreda, a novih upisnih generacija nije bilo
28. kolovoza 2018. u 14:27 26 komentara 5762 prikaza
Područna škola Kljenovac
Foto: Čitatelj

Područna škola Kljenovac pokraj Imotskog uoči nove školske godine zatvorila je svoja vrata.

Ponuda školskog pribora u knjižarama Priprema za školu Besplatne su knjige, ali na pribor odu tisuće kuna

Učenika koji bi trebali krenuti u prve razrede u tome kraju nema, i to ne samo od ove upisne godine već je takva poražavajuća slika u tome kraju već pune četiri godine.

Naime, s ovogodišnjim lipnjem iz te je područne škole izašao posljednji, jedan jedini učenik četvrtog razreda, a novih upisnih generacija nije bilo.

– Kriva je demografska i ekonomska situacija imotskog kraja. Učenika nema, a posljednjih šest godina u toj područnoj školi bilo je upisano maksimalno četvero učenika. Kako učenika više nema, škola je morala zatvoriti svoja vrata. Kada se takvo što jednom dogodi, teško se vrata škole iznova otvaraju – poručili su iz matične osnovne škole Tin Ujević Krivodol.

Blaženka Divjak Škola za život Divjak roditeljima: Vaša uloga je velika u najvažnijoj školskoj godini u posljednjih 20 godina

Da situacija u cijelome kraju ne ide na ruku provoditeljima demografskih mjera, svjedoči i podatak da u središnjem školskom objektu, uključujući dodatna tri područna objekta, od sljedećeg tjedna, kada započinje nova školska godina, sveukupno je 273 učenika od prvog do osmog razreda.

U posljednjih šest godina, kažu u školi, izgubljena su dva razreda.

Ponuda školskog pribora u knjižarama

Područna škola Kljenovac
1 / 13
Ponuda školskog pribora u knjižarama
Dobi.hr
BUDUĆNOST U VAŠEM DOMU
Juraj Križanić: „Danas svi mogu unaprijediti i automatizirati kućanstvo postepenom ugradnjom pametnih uređaja koji štede energiju, vrijeme i novac”
 • Gavric13:

  Hrvati je... se doslovno

 • Avatar Dr Olja Kitarovic
  Dr Olja Kitarovic:

  Naseliti migrante. Da žene imaju partnere.

 • stefj:

  Nije mi jasno, učenika nikada manje, a učitelja nikada više. S time da nedostaje onih iz STEM područja. Pa kako je to moguće...