Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poražavajuća slika

Zatvorena škola pokraj Imotskog, nijedno dijete nije upisano u prvi razred

Područna škola Kljenovac
Foto: Čitatelj
28.08.2018.
u 14:27

S ovogodišnjim lipnjem iz te je područne škole izašao posljednji, jedan jedini učenik četvrtog razreda, a novih upisnih generacija nije bilo

Područna škola Kljenovac pokraj Imotskog uoči nove školske godine zatvorila je svoja vrata.

Učenika koji bi trebali krenuti u prve razrede u tome kraju nema, i to ne samo od ove upisne godine već je takva poražavajuća slika u tome kraju već pune četiri godine.

Naime, s ovogodišnjim lipnjem iz te je područne škole izašao posljednji, jedan jedini učenik četvrtog razreda, a novih upisnih generacija nije bilo.

– Kriva je demografska i ekonomska situacija imotskog kraja. Učenika nema, a posljednjih šest godina u toj područnoj školi bilo je upisano maksimalno četvero učenika. Kako učenika više nema, škola je morala zatvoriti svoja vrata. Kada se takvo što jednom dogodi, teško se vrata škole iznova otvaraju – poručili su iz matične osnovne škole Tin Ujević Krivodol.

Da situacija u cijelome kraju ne ide na ruku provoditeljima demografskih mjera, svjedoči i podatak da u središnjem školskom objektu, uključujući dodatna tri područna objekta, od sljedećeg tjedna, kada započinje nova školska godina, sveukupno je 273 učenika od prvog do osmog razreda.

U posljednjih šest godina, kažu u školi, izgubljena su dva razreda.

Ponuda školskog pribora u knjižarama

Područna škola Kljenovac
1/13

Komentara 21

GA
Gavric13
15:18 28.08.2018.

Hrvati je... se doslovno

ST
stefj
15:05 28.08.2018.

Nije mi jasno, učenika nikada manje, a učitelja nikada više. S time da nedostaje onih iz STEM područja. Pa kako je to moguće...

MA
macor
15:05 28.08.2018.

Pa zar nisu Plenkovic i Kolinda prosle godine obecali da ce 'drzava ubrzo izgraditi cestu do Zagvozda i bolnicu i da ce Imotski postati Provansa!.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije