Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ZABRINJAVAJUĆE STANJE'

Europski šef WHO-a upozorio: Sad nije trenutak za blaže mjere!

Koronavirus u Španjolskoj
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
08.04.2020.
u 13:54

Trump je u utorak optužio WHO da je previše blizak s Kinom i da loše vodi pandemiju koronavirusa te je zaprijetio da Sjedinjene Države više neće sudjelovati u financiranju te organizacije.

Direktor za Europu Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) opisao je epidemiju koronavirusa u Europi kao "vrlo zabrinjavajuću" i zatražio od vlada da dobro razmisle prije olakšavanja mjera kojima se sprečava širenje virusa.

"Nije trenutak da se ublaže mjere. Vrijeme je da se udvostruče ili utrostruče još jednom naši kolektivni napori prema eliminaciji (virusa) uz potporu cijeloga društva", rekao je Hans Kluge, regionalni direktor WHO-a za Europu na virtualnom brifingu.

Situaciju u Europi ocijenio je "vrlo zabrinjavajućom", dodajući da je još "dug put u tom maratonu" u kojem treba pobijediti virus.

Pogledajte zašto je važno ostati kod kuće

Bruce Aylward, visoki savjetnik direktora WHO-a koji se vratio iz Španjolske, jedne od najgore pogođenih zemalja, rekao je da je prerano govoriti o optimizmu, ali da se epidemija "definitivno usporava".

WHO je također zanijekao da je organizacija snažno fokusirana na Kinu i dodao da akutna faza pandemije nije vrijeme za smanjivanje sredstava, nakon što je američki predsjednik Donald Trump rekao da je WHO davao loše savjete i zaprijetio rezanjem doprinosa.

SAD najviše uplaćuje u blagajnu WHO-a

"Još smo u akutnoj fazi pandemije i nije vrijeme za smanjivanje financiranja", rekao je Kluge na pitanje o Trumpovoj izjavi.

Aylward je također branio odnose WHO-a i Kine, pojasnivši da je suradnja s vlastima u Pekingu bila važna za razumijevanje epidemije koja je počela u kineskom Wuhanu.

"Bilo je ključno u ranom razdoblju pandemije imati pristup svemu što je moguće, doći na lice mjesta i surađivati s Kinezima kako bi se to shvatilo", naglasio je.

Trump je u utorak optužio WHO da je previše blizak s Kinom i da loše vodi pandemiju koronavirusa te je zaprijetio da Sjedinjene Države više neće sudjelovati u financiranju te organizacije.

 

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Observer
Observer
15:24 08.04.2020.

WHO ,World Health Organization je totalno zakazala u ovoj krizi COVID19 epidemije. Birokrati i uhljebi u ovoj organizaciji trose ogrome kolicine novca za vlastita putovanja , kojekakve prezentacije i slicno , a time dokazuju da su sami sebi svrha. Postavljaa se pitanje , sto su korisnoga uradili u sprijecavanju ove epidemije ?

PL
Playmaker
19:03 08.04.2020.

Zaradit će Milijarde !!!! 😎😎😎 I još im nije Dosta ???? Stvarno je Vrijeme da dođe Harmagedon 😎😎😎

MO
morskival
17:02 08.04.2020.

Postoji lijek za corona virus, sve više doktora u Europi koristi kombinaciju Hydroksiklorokvina, sumameda i cink orotata. Osim doktora na prvoj liniji iz Italije, Španjolske i Francuske sad se i u Nizozemskoj uspješno koristi. U Nizozemskoj medicinsko osoblje čak preventivnoo uzima klorokvin da se nebi zarazili. Zašto se o tome šuti? Nebi bilo zarade od cjepiva Bila Gatesa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije