Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stižu kritike

Dio govora Shimona Peresa uvrijedio Irance

peres (1)
Slavko Midžor/Pixsell
26.07.2010.
u 19:07

Gostoprimstvo se ne smije iskorištavati za političke obračune s prijateljskim zemljama - upozorili su iz Zelene stranke.

Dio govora izraelskog predsjednika Sharona Peresa ispod spomenika Kameni cvijet u Jasenovcu izazvao je negodovanje u iranskom veleposlanstvu u Zagrebu, ali u dijelu političkih i diplomatskih krugova. Upozoravaju kako su Peresove riječi da iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad ne priznaje holokaust jer tako opravdava daljnja ubijanja, nespojive s prigodom i mjestom na kojem su izrečene. Štoviše, smatraju, taj je komentar doveo u nezavidnu situaciju domaćina, hrvatskog predsjednika Ivu Josipovića.

- Duboko žalimo što je RH upotrebljena kao poligon s kojeg je odaslan govor protiv predsjednika  Islamske Republike Iran koji nije bio nazočan - komentirali su iz iranskog veleposlanstva.  Kažu kako predsjednik Ahmadinedžad postavlja pitanja o tome je li se holokaust zaista, kada i gdje dogodio i tko je odgovoran... Ako se dogodio u Europi za 2. svjetskog rata, a posljedica je iseljavanje židovskog naroda i okupacija Palestine, tada svijet kažnjava one koji ni na koji način nisu krivi za holokaust, kažu.

Iako dio diplomata smatra kako je nemoguće spriječiti slične situacije, drugi upozoravaju kako je protokol predsjednika Josipovića trebao unaprijed upozoriti izraelsko izaslanstvo da nije primjereno iznositi dnevno-političke komentare.

- Hrvatska  ne smije dopustiti da se gostoprimstvo koristi za političke obračune s prijateljskim zemljama - upozorili su iz Zelene stranke.

Komentara 46

EM
eMe
20:08 26.07.2010.

what the f.... je zelena stranka ? da to nisu oni koji se bore protiv unistavanja prasume i ekoloske katastrofe u varsavskoj ulici ?

Avatar Nikica Velikovski
Nikica Velikovski
22:42 26.07.2010.

ne treba izazivati Iran

OB
-obrisani-
10:48 28.07.2010.

Dakle, diplomatski krugovi se zapravo odnosi na IRI ambasadu. he,he

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije