Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi problemi

Pintarića sumnjiče i da je Parkcomu otpisao 1,6 mil. kn duga

Dinko Pintarić
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
23.09.2015.
u 15:12


Pinatrić se pravdao da je pokušao od tvrtke u teškoćama nešto naplatiti

Krajem 2014. Gradsko vijeće Siska otpisalo je 1,63 milijuna kuna nenaplativog duga Parkcoma, bivšeg koncesionara za naplatu parkiranja u Sisku. Taj slučaj sada istražuju USKOK i policija, a riječ je o već trećem slučaju koji se istražuje iz mandata Dinka Pintarića, bivšeg HDZ-ova gradonačelnika Siska.

Koncesija na 10 godina

Nakon što je tužiteljstvo pokrenulo istragu zbog sumnje da je Pintarić potpisivanjem štetnog ugovora Sisak oštetio za 96 milijuna kuna u slučaju nikad dovršene sportske dvorane te nakon istrage o formiranju Kabineta gradonačelnika, čiji su članovi primali i 8000 kuna neto, doznajemo kako je policija, po nalogu USKOK-a, iz Grada zatražila opširnu dokumentaciju vezano za Parkcomovu koncesiju naplate parkiranja. Prema ugovoru sklopljenom potkraj 2007., zagrebački Parkcom trebao je Gradu Sisku kroz deset godina za koncesiju plaćati 1,713.000 kuna na godinu. Ugovorom je predviđen rok jednokratne uplate cijelog iznosa koncesije, koji nijedne godine nije ispoštovan, a koncesija nije bila raskinuta. Zadnju uplatu Parkcom obavio je u ožujku 2010., a u listopadu 2010. tvrtka ulazi u blokadu, kada je već bio izdan račun za četvrtu godinu koncesije uz rok plaćanja do 11. prosinca 2010. No, taj se račun stornira i sklapa, na sam Badnjak 2010., dodatak ugovoru s Parkcomom kojim mu se omogućuje da koncesiju ipak plaćaju u 12 rata. Aneks je potpisao gradonačelnik Pintarić. Istim aneksom Parkcomu se vraća bankovno jamstvo, koje je bilo uvjet koncesije, a ono se mijenja bianco-mjenicama, koje su već tada bile nenaplative. Pintarić se pravdao da je nastojao naplatiti barem ono što se može od tvrtke u teškoćama. Unatoč tom pogodovanju, Parkcom više u gradski proračun neće uplatiti ni kune, iako je ubirao naplatu za parkiranje sve do rujna 2011. kada je Sisak napokon raskinuo koncesiju.

Raskidali ugovore

Početkom te godine Kutina i neki drugi gradovi redom su raskidali ugovore s Parkcomom uvidjevši da je stečaj neminovan. Tvrtka uskoro i odlazi u stečaj, a njezinom likvidacijom Sisku ostaje nenaplaćenih 1,63 mil. kuna duga, koji je lani otpisan. Zanimljivo je kako je, unatoč svemu, Sisak direktora Parkcoma zaposlio kao stručnu osobu za provođenje naplate parkinga u tom gradu, a nakon što je gradski Komunalac preuzeo posao od Parkcoma.

>> Što je sve otkrila istraga protiv bivšeg HDZ-ovog gradonačelnika Siska

>> Pintarić dao dva milijuna kuna za savjetnike

Komentara 14

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
22:49 23.09.2015.

lovoljubna koalicija.

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
16:43 23.09.2015.

Hdz i postenje.

Avatar ingenieurhr
ingenieurhr
16:06 23.09.2015.

naplativu bankovnu garanciju vratili i zamijenili nenaplativim mjenicama. Čisti kriminal i nadam se da će završiti u zatvoru, iako s obzirom na naš pravni sustav ni to nije sigurno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije