Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
APEL VELEPOSLANSTVU

Vapaj iz Paragvaja: Mladi Hrvat traži premještaj iz strogog zatvora

Paragvaj,Mirko Novaković,Domagoj Tobler
Foto: Zoran Marinović
1/3
03.10.2019.
u 08:07

Domagoj Tobler i Mirko Novaković uhićeni su 2011. godine kada su pokušali iz Paragvaja prokrijumčariti 74 kapsule kokaina teške 1,2 kilograma.

Domagoj Tobler (30) nalazi se u paragvajskom zatvoru San Pedro gdje izdržava kaznu zbog krijumčarenja droge. Osuđen je na 18 godina zatvora, a od Hrvatske sada traži pomoć da ga premjeste u neki humaniji zatvor i bliže supruzi i djetetu.

– Od žene i malog udaljen sam oko 350 kilometara i rijetko ih mogu vidjeti. Supruga mi ne radi i velik je to trošak. Od veleposlanstva želim da mi pomognu koliko mogu i da me premjeste u neki humaniji zatvor – rekao je Tobler za 24 sata.

On je kazao i kako su mu iz veleposlanstva ponudili premještaj u Hrvatsku, no on je to dobio zbog žene i djeteta.

– U fazi sam dobivanja paragvajskog državljanstva. Roditelji su mi u Hrvatskoj, u Slavoniji, ali su rastavljeni i ne mogu mi financijski previše pomagati – kazao je Tobler.

Domagoj Tobler i Mirko Novaković uhićeni su 2011. godine kada su pokušali iz Paragvaja prokrijumčariti 74 kapsule kokaina teške 1,2 kilograma. Otkriveni su kada je Mirku pozlilo u međunarodnoj zračnoj luci u Asuncionu. 

Komentara 21

Avatar Kaladin
Kaladin
08:45 03.10.2019.

Uzimaš paragvajsko državljanstvo, a tražiš od Hrvatske da pomogne? Za oproštaj i dugo sijećanje.

Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
08:57 03.10.2019.

znaci uvizili heroin kokain u Rh da truju djecu ovdje, traze pomoc od iste Rh.

ZA
zagabria2
08:42 03.10.2019.

Ima naših koji su tamo zaglavili životom iz istog razloga, tj pohlepe za brzom zaradom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije