Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas rekord u broju novozaraženih

Đikić upozorio: Situacija je krajnje alarmantna. Do kraja mjeseca imat ćemo 1500 mrtvih

Rijeka: Ivan Đikić sudjelovao na znanstvenom skupu o virusu COVID-19
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/5
05.11.2020.
u 14:13

Sportski klubovi i bazeni moraju se zatvoriti. Noćni klubovi i kafići morali su biti zatvoreni od sedmog mjeseca. Oni su zatvoreni u svim ozbiljnim državama. Ako ne budemo ozbiljni, broj mrtvih će nam još rasti, rekao je Đikić

Znanstvenik Ivan Đikić komentirao je situaciju s koronavirusom te upozorio da je situacija alarmantna.

"U zadnjih mjesec dana upozoravao sam da je situacija krajnje ozbiljna, a danas mogu reći da je krajnje alarmantna", rekao je Đikić, za N1. "Hrvatska je preuzela palicu Švedske u Europi s najliberalnijim mjerama, a brojke su loše. Ako se ne uozbilji Vlada i ne počne donositi transparentne i pravilne mjere, imat ćemo do kraja ovog mjeseca sigurno 1500 mrtvih, a do kraja 12. mjeseca ne možemo ni predvidjeti", rekao je Đikić.

Video: U Hrvatskoj je danas 2848 novozaraženih. Beroš: "Broj hospitaliziranih je u porastu."

"Znamo da je zdravstveni sustav u Hrvatskoj kronično bolestan. Moramo biti iskreni prema javnosti, a ne cijelo vrijeme pričati da je sve dobro i stabilno, a broj umrlih nam raste tim tempom da je to uistinu alarmantno", rekao je Đikić, dodavši da je smrtnost 5,3 puta veća nego u proljeće.

Prva mjera, istaknuo je, micanje je kontakata. "Sportski klubovi i bazeni moraju se zatvoriti. Noćni klubovi i kafići morali su biti zatvoreni od sedmog mjeseca. Oni su zatvoreni u svim ozbiljnim državama. Ako ne budemo ozbiljni, broj mrtvih će nam još rasti", rekao je Đikić.

"Sve što govorim, ne govorim zato da šaljem paniku, ali ozbiljna vlada već treba imati ozbiljan plan. Očekujem to od vlasti, to je dobronamjeran stručni savjet, jer je situacija ozbiljno postala bez kontrole", rekao je Đikić, dodavši da brojne ozbiljne vlade diljem svijeta imaju planove za svaku brojku mrtvih.

Ključne riječi

Komentara 64

PA
Pahor
14:26 05.11.2020.

Ovaj se svakam gura ko košulja vrit. Od kada je objavio da odlazi iz Hrvatske ima ga više nego ikad. Severina je barem filmić snimila

ZA
zagi101
14:35 05.11.2020.

a gdje je onaj radman? da malo i njega čujemo. deset liječnika deset teorija

DU
Deleted user
14:35 05.11.2020.

A što sa naguranim javnim prijevozom? Zar se ne mogu za one koji nemaju manju djecu napraviti smjene pa da rade pola u jednoj, a pola u drugoj smjeni? Uskladiti se može puno toga pa tako i postrožiti što se tiče kafića. Veće kazne, dojave, broj i štajaznam. Kako su se mogle donijeti mjere za trgovine koje stupaju na snagu 7-og o.m.? Netko je znači koristio glavu, razmišljao i dogovarao kako i što.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije