Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na bubnju

Devastirani hotel Korana niti za 10,46 milijuna kuna ne želi – nitko

'21.06.2012., Karlovac - Hotel Korana, koji je na prvoj drazbi ponudjen za 15,7 milijuna kuna, nije prodan jer se nije javio nijedan kupac. Nova drazba je najesen kada ce biti ponudjen za minimalno 5,
'Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL'
22.06.2012.
u 12:08

Iduća prilika pojavit će se u rujnu za kada je zakazana nova dražba, a hotel i zemljište ponudit će se za 5,233.281 kuna

Na javnoj dražbi zakazanoj za devastirani hotel Korana na Općinskom sudu u Karlovcu nije se pojavio niti jedan zainteresirani kupac.

 Grad hotel ne zanima

 Tako je propao još jedan pokušaj pronalaska rješenja za najveće ruglo u središtu grada. Pred sucem Josipom Štruceljom pojavili su se tek Zvonko Žaja koji zastupa Grad Karlovac, Gordana Račić iz Državnog odvjetništva u ime Ministarstva gospodarstva te odvjetnik Mate Burazin.

 – Kako opunomoćenici prvo i drugoovrhovoditelja nisu zainteresirani za kupnju predmetne nekretnine prva javna dražba je okončana neuspješno. Nova se zakazuje za 17. rujan – okončao je postupak Štrucelj.

 Ovaj krug dražbe temelji se na procjeni ovlaštenog vještaka Gorana Korice iz Zagreba po kojoj hotel vrijedi 15,7 milijuna kuna. U naravi riječ je o devastiranom objektu bruto površine 12.940 četvornih metara i okolnom zemljištu od 11.974 kvadrata.

 Na ovoj dražbi hotel je ponuđen za dvije trećine procjenjenog iznosa ili točno 10,466.666 kuna. Iako je nova procjena dvostruko niža od 32,4 milijuna koliko je bila vrijednost u prošlom pokušaju dražbe, teško je bilo za očekivati da će to zainteresirati ulagače.

 Dva desetljeća agonije

 Osim toga u porošlom krugu hotel je već nuđen za sličnu cijenu od 10,8 milijuna, pa nije bilo interesenata. No, situacija u dražbi zakazanoj za rujan mogla bi se znatno promijeniti, jer će cijena pasti na samo trećinu procjenjene. Tih 5,233.281 kunu moglo bi privući investitore, pa bi Karlovac nakon više od 20 godina mogao konačno riješiti ovaj slučaj.

Ključne riječi

Komentara 7

BM
BRANITELJ-MUP
13:03 22.06.2012.

Aj. Čačiću sredi fasadu...he...he...he, saniraj pa prodaj ko banke ako možeš ti ono go.vn.o Linić

ŠU
šumaherr
10:14 23.06.2012.

Ako je zakon da u trećem krugu može biti ponuda trećina procjenjene cijene koji lumen koji je donosio zakon očekuje u prva dva kruga ponudu bilo koga. To je napisano zato da se stvari na dražbama mogu dobiti po što nižoj cijeni. Samo jednom dražbom se može znati prava vrijednost za nekoga. Možda bi najviša ponuda bila 2 milijuna kuna, a možda i 10 milijuna. Ovako ako i ima netko zainteresiran čeka ''sniženje'' u trećem krugu. To je kao da vam u dućanu kažu da televizor koji je sad 6000 kn će za tri dana biti 2000 kn. Sigurno će ga prodati danas. Aha, kak da ne.

JA
james49
12:46 22.06.2012.

Gdje su sad Hrvatski PODUZETNICI?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije