Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUHOPOLJE

U teškoj nesreći kod Virovitice poginula punica bjelovarskog župana: 'Nije imala šanse, shrvani smo'

icv.hr
03.08.2021.
u 13:41

Preminule su medicinska sestra i pacijentica iz Ćeralija.

Strašnu prometnu nesreću u Suhopolju, u kojoj su poginule dvije osobe iz vozila hitne pomoći, a dvije su ozlijeđene, skrivio je 44-godišnji vozač automobila pod utjecajem alkohola. Vozač je napuhao 1,16 promila, izvijestila je PU virovitičko-podravska.

Tragedija se dogodila u ponedjeljak oko 17.40 sati, u Ulici kralja Tomislava.

– Došavši do kućnog broja 109, započeo je skretati ulijevo na putni most, ali nije se prethodno uvjerio da tu radnju može napraviti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. U tom trenutku ga je pretjecalo vozilo hitne pomoći s uključenim posebnim uređajima za davanje svjetlosnih znakova signala, a kojim je upravljao 42-godišnji vozač. Tom je prilikom na južnom prometnom traku došlo do udara prednjeg dijela vozila hitne pomoći u središnju lijevu bočnu stranu osobnog automobila koji se zaustavio na prometnom traku, a vozilo hitne pomoći sletjelo je u jarak uz put i udarilo u betonski most te se prevrnulo na bočnu stranu – navodi Josip Štajdohar, glasnogovornik PU virovitičko-podravske.

Sve četiri osobe iz vozila hitne pomoći su ozlijeđene i prevezene u Opću bolnicu Virovitica, gdje su dvije osobe, u dobi od 57 i 83 godine preminule. Vozač hitne, 42-godišnjak, teže je ozlijeđen, a jedna osoba u dobi od 39 godina zadobila je lakše ozljede. Vozač automobila je neozlijeđen.

– Protiv 44-godišnjeg vozača osobnog automobila Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici podnijet će kaznenu prijavu – zaključuje Štajdohar.

Preminule su medicinska sestra i pacijentica iz Ćeralija.

Preminula medicinska sestra Nedjeljka P., koju kolege od milja zovu Nena, punica je bjelovarsko-bilogorskog župana Marka Marušića.

– Točno je, nažalost, ona je majka moje supruge. Ode žena raditi i ne vrati se, sve nas je to iznenadilo. Kada smo čuli da se dogodila prometna nesreća, mislili smo da je možda slomila ruku, nismo očekivali takav ishod. Rekli su nam u bolnici da tako teške ozljede dugo nisu vidjeli, nije imala šanse. Iako je umrla u bolnici, odmah se vidjelo da nema šanse – kazao nam je župan Marušić, čija je supruga krenula majčinim medicinskim stopama i liječnica je po struci.

Nedeljka je, pojašnjava on, radila u Domu zdravlja VPŽ, no bila je u pripravnosti i za intervencije hitne pomoći.

Ravnatelj Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije dr. Ivica Fotez izrazio je sućut obiteljima stradale medicinske sestre i pacijentice.

– Teški su ovo sati za sve nas. Izgubili smo našu Nenu. Napustila nas je sestra koja je cijeli svoj život provela spašavajući druge. Nažalost, i u smrt je otišla spašavajući pacijenticu koja je također stradala u ovoj stravičnoj prometnoj nesreći. Draga naša Neno, uvijek ćeš ostati u našim sjećanjima. U ovim teškim trenucima obiteljima poginulih izražavam duboku sućut – izjavio je dr. Fotez.

Ravnateljica hitne pomoći Lahorka Weiss samo je kratko poručila da izražava sućut obiteljima.

Ne vozi ako si popio

- Ne sjedajte za upravljač pod utjecajem alkohola! - apelira policija.

Sedam je osoba, navode, poginulo na virovitičko-podravskim cestama u ovoj godini, a najteže stanje je upravo u posljednjih mjesec dana, u kojemu su poginule četiri osobe, odnosno tri u posljednjih tjedan dana.

- Poginula su tri vozača automobila, dva putnika u automobilu i po jedan vozač bicikla i motocikla, različite životne dobi, od 19-godišnjeg mladog vozača do 72-godišnjeg vozača bicikla – navodi glasnogovornik Štajdohar.

Riječ je o ukupno šest prometnih nesreća sa smrtnim posljedicama, a polovica ih se dogodila srijedom. Zanimljivo je i kako su se četiri od šest nesreća zbile između 17 i 19 sati. Dva su počinitelja upravljala vozilom pod utjecajem alkohola.

- Od početka godine su vozači pod utjecajem alkohola uzrokovali 46 prometnih nesreća, od kojih 3 u proteklih 5 dana – zaključuje policija

Komentara 4

IJ
istinaa__jako_boli
19:26 03.08.2021.

Zupane, ajde da se mjenjamo za punicu.

Avatar ucjena
ucjena
14:41 05.08.2021.

vozači hitne ne smiju paliti zvučni signal samo u slučaju velike hitnosti, ako je to saživilo u zakonu eto nije dobro, ometa kau vozače, ali se ti signali čuju sa veče udaljenosti tako da vozač ispred već na 500 metara,tara, čuje i moe se pripremiti na dolazak vozila od pozadi, ali se vozači oglušuju, daju još i gas, skloniti i usporiti neće, trebali bi, tako da i tu ima nelogičnosti, ako je hitno hitno je,a dotični vozač hitne je imao iskustva vozeći hitnu,

LI
liliZG
17:30 03.08.2021.

mislim da je problem bio što hitna nije upalila sirenu , ako sam dobro pročitala imala je samo svjetlosne signale, a to pijanac sigurno nije primjetio , nije on nikog primjetio,... ne kužim zašto više ne dozvoljavaju hitnoj da koristi sirenu cijelo vrijeme,..... kažu da su se ljudi bunili jer kad čuju sirenu to im stres,... po meni hitna treba imati cijelo vrijeme sirenu jer nitko ne gleda svjetlosne signale....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije