Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragična nesreća

Detalji nesreće lavine u Alpama: Poginulo troje nizozemskih skijaša

THEMENBILD, Grossglockner Hochalpenstrasse
Foto: EXPA/PIXSELL
1/5
11.04.2024.
u 17:29

Lavina je odnijela četvero članova skupine, od kojih je dvoje bilo mrtvo kada su ih spasioci pronašli.

Troje nizozemskih skijaša poginulo je u četvrtak u lavini u blizini Soeldena u austrijskim Alpama, objavila je austrijska policija. Žrtve su bile dio 17-člane skupine skijaša iz Nizozemske koja se penjala prema planinskom skloništu s četvero austrijskih vodiča, objavila je policija Tirola. "Nešto prije 11 sati, tijekom uspona prema skloništu Martin Buesch, istočno od vrha Talleit, dogodila se lavina oko 180 metara duga i 80 metara široka", po priopćenju. 

Lavina je odnijela četvero članova skupine, od kojih je dvoje bilo mrtvo kada su ih spasioci pronašli. Drugo dvoje je ozlijeđeno. Jedan od njih je prebačen u bolnicu helikopterom, a drugi je ostao na planini i kasnije je umro, po policiji.

VEZANI ČLANCI: 

FOTO Dan kad svi putevi vode u Benkovac: Sajam dobio novo ruho, ali ima staru ponudu - sve od igle do lokomotive

THEMENBILD, Grossglockner Hochalpenstrasse
1/14
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije