Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zagrlila migranta

Desničari izvrijeđali volonterku, mnogi joj pružaju podršku: 'Simbol nade i solidarnosti'

Luna Reyes
Foto: screenshot
1/3
21.05.2021.
u 11:17

"Plakao je, ispružila sam ruku i zagrlio me. Držao se za mene. Taj zagrljaj bio mu je spas", rekla je djevojka

Volonterka Crvenog križa Luna Reyes tješila je Senegalca nekoliko trenutaka nakon što je zakoračio u španjolsku enklavu u sjevernoj Africi Ceuta. Snimka njihovog susreta postala je viralna te se ubrzo našla na meti uvredljivih komentara pristaša španjolske krajnje desne stranke Vox. 

Djevojka je nakon uvredljivih komentara prebacila postavke svojih društvenih mreža na "privatno", piše The Guardian

"Vidjeli su da je moj dečko crnac, nisu prestajali vrijeđati me i govoriti užasne rasističke stvari", rekla je 20-godišnjakinja koja u sklopu studija volontira u Crvenom križu od ožujka. Vidjela je kako je muškarac vrlo iscrpljen te mu je dala vode. 

"Plakao je, ispružila sam ruku i zagrlio me. Držao se za mene. Taj zagrljaj bio mu je spas", rekla je djevojka koja više nije vidjela muškarca. 

S obzirom na porast mržnje prema djevojci, počele su pristizati i poruke onih koji je podržavaju. Počela se širiti i oznaka #GraciasLuna. 

"Nećemo dopustiti da mržnja pobijedi", rekla je vijećnica grada Madrida Rita Maestre. "Oni među nama koji vide ovaj zagrljaj kao simbol najboljeg u našoj zemlji nadmašuju ostale", dodala je. 

 

Španjolska ministrica rada Yolanda Díaz također je komentirala događaj. "Mnogo više od fotografije. Simbol nade i solidarnosti", navela je, a pohvale i zahvale djevojci stigle su i od brojnih drugih dužnosnika.

Muškarac koji je zagrlio Lunu jedan je od nekoliko tisuća migranata koji su stigli u Ceutu u roku od 36 sati. 

Ključne riječi

Komentara 3

DO
Doktoruma
11:24 21.05.2021.

Kada ju siluje, bit će joj: jao, jao, ciju, ciju. Reči će tada : " Šta je meni ovo trebalo"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije