Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepravomoćna presuda Kseniji Topolovčan

Deset godina za ubojstvo supruga: 'Udarao me je gdje je stigao, svekar je sve gledao'

ksenija topolvčan
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/2
05.03.2019.
u 15:33

Nakon svađe ubola je kuhinjskim nožem supruga koji je ležao u krevetu, pogodivši ga u srce. Preminuo je u vozilu Hitne medicinske pomoći

Na deset godina zatvora i tri godine obveznog liječenja od alkohola osuđena je Ksenija Topolovčan (30) zbog ubojstva 39-godišnjeg supruga Mirka 9. travnja prošle godine u obiteljskoj kući u selu Budančevici u Koprivničko-križevačkoj županiji. Nepravomoćnu presudu donio je Županijski sud u Varaždinu.

Nakon svađe ubola je kuhinjskim nožem supruga koji je ležao u krevetu, pogodivši ga u srce. Preminuo je u vozilu Hitne medicinske pomoći. Nakon ubojstva policija joj je izmjerila čak 2,60 promila. Upravo pod utjecajem alkoholom supružnici su često upadali u svađe zbog kojih je u posljednjih nekoliko godina morala intervenirati policija, ali i socijalna služba. Zbog zanemarivanja Centar za socijalnu skrb u Đurđevcu oduzeo im je petomjesečnu bebu i trogodišnje dijete. Na suđenju za ubojstvo branila se da nije kriva i tvrdila je da je proživljavala fizičko i seksualno zlostavljanje. Te večeri se, ispričala je, branila od batina.

- Srušio me na pod, stavio koljena na laktove i počeo udarati gdje je stigao. Gazio mi je po prstima, pala sam u nesvijest, a moj svekar je sve gledao i nije mi pomagao. Kad sam došla k sebi, vidjela sam da spava i na četiri noge uspjela pobjeći u kuhinju i uzeti nož – rekla je na suđenju i dodala da nije namjeravala ubiti supruga. Prilikom čitanja presude je plakala.

Pogledajte video: Stižu veće kazne u prometu

Komentara 18

MI
Milas
16:35 05.03.2019.

Kazna je visoka jer 1. nije bilo predumisljaja 2. de facto se branila 3. bila je alkoholizirana dakle smanjeno ubrojiva i 4. u odnosu na druge presude slicnih djela ova doista nije mala.

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
19:18 05.03.2019.

Samo se branila od supruga koji je spavao u krevetu 😁

Avatar Vorenus
Vorenus
20:26 05.03.2019.

Mogla je otici do pekare po hleb i zavrsena prica..verujem da jadnica nije bila svoja bas zbog oduzete dece jer je to najgori cin koji se majci moze desiti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije