Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podigla si novac

Smiljana Srnec u lancima došla u banku. Svećenik: Kćerka nije pokazala bol, bilo mi je čudno

Smiljana Srnec prevezena i istražni zatvor
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
1/4
27.02.2019.
u 21:47

"Okrivljena je istražnoj sutkinji podnijela zahtjev da želi u banku i podigne si s računa novac. Sutkinja je to odobrila"

Smiljanu Srnec, protiv koje je podignuta optužnica zbog sumnje da je 2000. godine ubila sestru Jasminu Dominić, čije je tijelo otkriveno u zamrzivaču tek ove godine, pravosudni su policajci danas poslijepodne vodili u poslovnicu banke na Kapucinskom trgu u Varaždinu, pišu 24 sata. Smiljani Srnec sud je dopustio da u pratnji policajaca podigne novac. Ona je trenutno u istražnom zatvoru, a sutra se odlučuje o zahtjevu njezina branitelja da se brani sa slobode. 

- Uhvatila me jeza kad sam je vidjela. Bila je s lisicama na rukama i lancima oko pojasa, u pratnji dvojice pravosudnih policajaca - rekla je Varaždinka za 24 sata.

Pogledajte video pretresa kuće:

- Bila je u crnoj jakni. Možda je imala i lance na nogama, ali sam bila toliko šokirana da uopće nisam to uočila. Imala je naočale za vid i policajci su je smjestili u stražnji dio službenog kombija s rešetkama, a oni su sjeli naprijed na vozačevo i suvozačevo mjesto. Jako sam se uznemirila. Gotovo da sam se smrzla od straha kad sam je ugledala. Osjetila sam golemu negativnu energiju i nelagodu. Nasreću, odmah su otišli - rekla je.

Srnec su policajci poslije vratili u zatvor, što je potvrdio i glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu i istražni sudac Igor Pavlic.

- Okrivljena je istražnoj sutkinji podnijela zahtjev da želi u banku i podigne si s računa novac. Sutkinja je to odobrila i policajci su je otpratili u banku. To nije ništa neobično te se slična odobrenja mogu dati i za odlazak na pogreb - rekao je glasnogovornik Pavlic - rekao je Pavlic.

Pogledajte što o slučaju kažu susjedi:

Svećenik iz tog kraja Đuro Vukalović, koji dobro poznaje obitelj Srnec, komentirao je slučaj za Vijesti.hr. Vjenčao je Smiljanu i njezina supruga, krstio i pričešćivao njihovu djecu. 

- Uvijek je bila brzopleta, onda je govorila brzo dosta, ali s jednim strahom, trepetom jednim - kazao je Vukalović.

Kaže da on kao svećenik mora oprostiti svim,a pa tako i Smiljani, ako je učinila ono što joj se stavlja na teret. 

- Ona mora biti majka i dalje. Neću nikoga osuđivati, premda je to za osudu, ali treba spasiti živoga čovjeka - rekao je. 

Smiljanin suprug i kći bili su kod njega na razgovoru. 

- Otac, Smiljanin muž - on je bio potišten, nije htio ništa pričati. Kćerka Katarina, starija, koja je pred udajom, ona je bila malo više razgovorljiva, ali nije pokazala neku bol, neku tugu, tako da mi je bilo malo s jedne strane čudno - rekao je Vukalović.

Komentara 46

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
22:51 27.02.2019.

Podigla novac i sve stavila na dinamo 😂

PI
Pimpinela
20:46 27.02.2019.

Smrzla se od straha... boldano... Novinar misli ispast duhovit....

OB
ObrenM
02:22 28.02.2019.

Po svemu dosada jedina normalna bila je pokojna Svi ostali nisu svoji na celu sa uhicenom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije