Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROSVJED NA HTV-U ZBOG CENZURE

Denis Latin: Prosvjedujemo protiv Hloverke, a za slobodu govora

htv
Foto: Pixsell
1/7
20.11.2009.
u 12:03

Više od pedeset novinara Informativnog programa HTV-a prosvjedovalo je uoči sjednice Vijeća HTV-a protiv cenzure na javnoj televiziji i to s flasterima na ustima i praznim papirima u rukama.

Više od pedeset novinara Informativnog programa HTV-a, kojima su podršku pružili i kolege iz drugih redakcija kao i s Hrvatskog radija, prosvjedovalo je uoči sjednice Vijeća HTV-a i to s flasterima na ustima i praznim papirima u rukama protiv cenzure na javnoj televiziji.

Svoje nezadovoljstvo simboličnim prosvjedom iskazali su Denis Latin, Aleksandar Stanković, Zoran Šprajc, Vesna Karuza, Robert Zuber, Ana Jelinić te mnogi drugi.

- Prosvjed je rezultat nikakve organizacijske, kadrovske i poslovne politike koja je na HTV-u počela prije dvije godine - izjavio je poznati voditelj središnjeg Dnevnika Zoran Šprajc.

 - Prosvjedujemo protiv Hloverke, protiv cenzure, a za slobodu govora i javnih istupa koji su postali sporni već dvije godine - kazao je Denis Latin.

Dolazak članova Vijeća na sjednicu prosvjednici su “pozdravili” podignutim bijelim papirima, poručujući da se ne boje sankcija. Smatraju da uporno treba inzistirati na slobodi govora, jer to i jest misija novinarstva.

Potpredsjednik Vijeća: Osramoćen sam prosvjedom

Potpredsjednik Vijeća Siniša Grgić na početku sjednice toga tijela izrazio je nezadovoljstvo prosvjedom, ističući da se osjeća osramoćenim.

- Nismo to zaslužili i učinit ću sve da ovu sjednicu dovedem od kraja. Bit ćemo dovoljno odgovorni da donesemo zaključke i riješimo loše stanje koje je zavladalo u ovoj kući - iznio je Grgić.

Komentara 164

MO
momak23
09:21 23.11.2009.

Denis Latin je osoba koja je previše zaokupljena komunizmom i 2 sv ratom..Njegove emisije pljuju po hrvatstvu i hrvatskim velikanima a veličaju kriminalce iz ex yu..

OB
-obrisani-
19:20 23.11.2009.

koja je ovo ekipa gore!Zbog njih mi se htv gadi!

OB
-obrisani-
16:08 20.11.2009.

Na današnjoj htv gledamo komunistićki program koji smo gledali i za vrijeme jugoslavije ,sve je ostalo isto ,ista šema, isti uređivaćki tim.Stariji gledatelji HTV če znati o ćemu pišem!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije