Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Demokrati pripremili rezoluciju: Od Pencea traže smjenu predsjednika Trumpa

Ako Pence ne odgovori, demokrati će po drugi puta pokrenuti postupak smjene Trumpa
11. siječnja 2021. u 08:38 1 komentara 529 prikaza
U.S.-WASHINGTON, D.C.-NANCY PELOSI-TRUMP-IMPEACHMENT
Foto: Ting Shen/XINHUA/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Demokrati u Zastupničkom domu Kongresa žele da se u ponedjeljak glasa o rezoluciji kojom bi se od potpredsjednika Mikea Pencea tražilo da aktivira 25. amandman kako bi se smijenio predsjednik Donald Trump.

Pope Francis celebrates Mass on the feast of the Epiphany IZ VATIKANA ZA WASHINGTON Papa osudio nasilje u SAD-u te zaziva mir i suradnju

U ponedjeljak ujutro bit će pripremljena rezolucija kojom se potpredsjednika Mikea Pencea poziva "da sazove i mobilizira kabinet da aktivira 25. amandman kako bi se predsjednika proglasilo nesposobnim za obavljanje dužnosti", napisala je Nancy Pelosi u pismu demokratskim zastupnicima.

"Pozivamo potpredsjednika da odgovori u roku od 24 sata", dodala je.

Ako Pence ne odgovori, demokrati će po drugi puta pokrenuti postupak smjene predsjednika Trumpa. 

Proboj Trumpovih pristaša na Capitol MNOGI U STRAHU Trumpovi pristaše prijete i s ubojstvom policajaca: 'Trump ili rat. Danas. Toliko je jednostavno'

"U ime zaštite našeg ustava i naše demokracije poduzet ćemo hitne korake jer ovaj predsjednik predstavlja neposrednu prijetnju za oboje", poručila je Pelosi.

"Iz dana u dan sve su užasniji napadi ovog predsjednika na našu demokraciju pa je time sve veća i potreba da se hitno nešto poduzme", dodala je.

Pence je protiv toga da se Trump smijeni aktiviranjem 25. amandmana, rekao je njegov savjetnik.

Supporters of U.S. President Donald Trump gather in Washington POBUNA PROTIV USTAVNOG PORETKA Pozadina kaosa na Capitolu: Prikuplja li Trump novac za paralelni sustav, tzv. Republiku MAGAstan?

Do inauguracije novoizabranog predsjednika Joea Bidena ostalo je devet dana.

 

Goran Ivanišević
ĐOKOVIĆEV TRENER
Goran Ivanišević: Uništio mi je život, zbog njega nisam mogao spavati
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
  • Avatar GRDASIC
    GRDASIC:

    Jasno je da je velika štetočina na čelu najveće terorističke sile svijeta Amerike. Dobro je da je razotkrio svu bijedu istinite američke politike prema Europi i Svijetu. TO je interes, grabež, ucjene i utjerivanje demokracije bombama i smrću. Da postoji ... prikaži još! neka pravednost u Svijetu bilo bi dovoljno materijala da i Trump i prethodni predsjednici odgovaraju za genocid i smrt mnogih naroda. Lijepo je pokazao Europi da NATO savez služi isključivo i samo kao alat BIJELE KUĆE. Da je Europa samo i jedino tržište i kolonija ili vazali aktualne i bivših administracija u Americi. Recimo blaže da su američke pudlice. Sada imaju dovoljno posla sa svojim diktatorom u Bijeloj kući pa ne mogu aktivirati neke nove ratove ili narediti nuklearne udare no istina je da ima još dana i da bi Trump mogao dati kobne naredbe. No hajde nekog dobra ima jer će svijet ostati neko vrijeme miran.