Naslovnica Vijesti Hrvatska

Demo: Tražit ću istragu o upravljanju Fondom branitelja

Ukupna dobit Fonda u 2014. iznosila je 37 milijuna kuna, deset milijuna manje nego godinu prije. Fond branitelja gubi dobit i imovinu
09. lipnja 2016. u 19:26 13 komentara 1350 prikaza
Miodrag Demo
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

HDZ-ov Josip Đakić danas je na saborskoj raspravi o poslovanju Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata za 2014. izrazio zabrinutost za budućnost tog fonda, a u tom stavu pridružili su mu se i drugi zastupnici koji su upozorili kako Fond gubi dobit i imovinu. Ukupna dobit Fonda u 2014. iznosila je 37 milijuna kuna, deset milijuna manje nego godinu prije.

– Gotovo 33 milijuna kuna uplaćeno je Fondu za stipendiranje djece hrvatskih branitelja, a pet milijuna Zakladi hrvatskih branitelja. Isplaćeno je oko 7000 stipendija djeci smrtno stradalih ili nestalih branitelja te HRVI – objasnio je zastupnicima član Upravnog odbora Fonda Ivica Tolić.

Josip Glavaš Milijarda kuna Braniteljski fond: Nikad manja vrijednost udjela i dividende 200 kuna, novac, kune Fond HB Od utorka isplata dividende iz Fonda hrvatskih branitelja 12.02.2015., Zagreb - Predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma Davor Tomaskovic objavio je rezultate poslovanja kompanije u 2014. godini nakon cega su mu se na konferenciji za medije pridruzili i ostali clanovi Uprave koji su odgovarali na novinarska pitanja Ulagači žele novac Branitelji traže dvostruko veću dividendu, HT nudi samo sedam kuna

Đakić je primijetio da je Fond osuđen na propast nastavi li ovako.

– Ne bude li u Fondu novih dionica, a protekle četiri godine po tom se pitanju nije dogodilo ništa, on će ići silaznom putanjom kao što pokazuje izvješće – naglasio je Đakić. SDP-ov Predrag Matić, bivši ministar branitelja, kazao je da u portfelju Fonda nema novih poduzeća jer je još 2010. tadašnja Vlada promijenila zakon i umjesto obveze uvela mogućnost da se braniteljima daje 7 posto.

– Branitelji tada uopće nisu reagirali, nije bilo prosvjeda, šatora, plinskih boca. I Konačar ode, a braniteljskih 7 posto ostaje zaboravljeno – naglasio je Matić. HDZ-ov Ivan Šuker uzvratio mu je da je bivša Vlada sretno iskoristila tu izmjenu zakona. Miodrag Demo iz Kluba BM 365 slušajući raspravu primijetio je da se ponovno svi svađaju preko leđa branitelja.

– Kako se time upravljalo? Moj Klub tražit će maksimalnu istragu o upravljanju Fonda i zauzeti se da njime upravljaju stručnjaci i oplemenjuju ga – poručio je Demo.

Kako je DHL postao vodeća logistička tvrtka u svijetu i kakvi su im planovi za Hrvatsku
DOSTAVA
Počeli su koristiti robote, umjetnu inteligenciju, tehnologije proširene stvarnosti i samovozeća vozila
 • Avatar Zezanje
  Zezanje:

  Istrazi ti bolje kako je iz braniteljskog fonda otislo 7% dionica INA-e Madjarima i tko je to odradio.

 • SUBARU:

  Bolje ti istraži svoga šefa Batmana.

 • dosaosam:

  Isti ko i njegov gazda Bandolero ,lupa gluposti .Pa gdje si bio do sad čovječe ti si barem blizu vlasti već 20 godina.