Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Antikomunikatori

Davor Šuker predstavlja HNS kao začahurenu organizaciju

Davor Šuker
Igor Kralj/Pixsell
18.02.2018.
u 07:12

Šukerovi grijesi: skriva se od javnosti, ostavlja dojam nevjerodostojnosti i nedostatka vizije, medijima se obraća s prijezirom...

Iako će se tek danas doznati kojih je to desetero kandidata koji, prema mišljenju stručnog žirija Grand PRix Hrvatske udruge za odnose s javnošću, konkuriraju za nimalo pohvalnu nagradu antikomunikatora godine za 2017., doznaje se da je jedan od njih i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.

Razloga za tu kandidaturu ima podosta jer, kako piše i u obrazloženju, Šuker je svojim (ne)komuniciranjem i izbjegavanjem očitovanja na pitanja od javnog interesa potvrđivao sliku javnosti o HNS-u kao začahurenoj, zatvorenoj i nepristupačnoj organizaciji, propustio se očitovati o prekidu utakmice Hrvatska – Kosovo i bio je tada nedostupan medijima, pokazavši potpuno ignoriranje interesa javnosti i nepoštivanje novinarskog poziva.

– Vezano za bilo kakve informacije o poslovanju Saveza, poput gradnje nogometnog kampa na Sveticama te odustajanja od tog projekta, bio je potpuno netransparentan. Skrivao se od javnosti kad se očekivalo da se kao čelni čovjek Saveza očituje, čime je ostavio dojam nevjerodostojnosti, nedostatka vizije i liderstva. U rjeđim trenucima kad je i komunicirao s medijima činio je to često s vidljivim prijezirom, svisoka i bez minimuma komunikacijske kulture – objašnjava se.

Tko će na kraju ponijeti nimalo laskavu titulu antikomunikatora godine, doznat će se idući tjedan. Naslijedit će je od rektora Damira Borasa koji ju je dobio za 2016. godinu.

Komentara 17

LI
lika64
08:10 18.02.2018.

A kako će komunicirati kad tri prosto proširene rečenice nije u mogućnosti složit. Uz to bahat i škrt...

CR
crocro
07:48 18.02.2018.

Možda je poštovani Davor Šuker u stvarnosti sasvim drugačija osoba a ako je drugačija, plemenitija i komunikativnija osoba otvorene duše, onda to svakako treba javno istaknuti. Ali je problem što on to ne pokazuje i ne ističe. Zato se javlja sumnja da je on zatvorena, neosjećajna i nekomunikativna osoba a to upravo i pokazuje i tako se ponaša. U kada u rijetkim prilikama mora stati pred mikrofone tada je vrlo štur, nedorečeni uvijek imamo osjećaj netransparentnosti u takvim njegovim rijetkim nastupima. Ne mogu lagati, moram priznati da sam ja želio i nadao se da će upravo on postati predsjednik HNS-a kao jedna velika i priznata nogometna veličina. Svo to svoje svjetsko priznanje kao čelnik HNS-a, trebao je upotpuniti ili zaokružiti komunikacijskom voljom i otvorenošću prema javnosti a upravo mu to nedostaje, ostaje samo nogometna veličina. Jer ako kao čelnik jedne nogometne organizacije mora komunicirati s javnošću a on to ne radi na način kako jasvnost očekuje, onda mu ta javnost neutralizira i njegova nogometna postignuća. Ja vjerujem da bi on to mogao ispraviti i otvoriti dušu javnosti i biti prijatelj građanima i novinarima, pokazati tranasapentnost na svim nivoima i tek tada bi bio cjelovita osoba, upravo onako kako su građani zaslužiti. U suprotnom neće moći očekivati ponavljanje svojega mandata. Možda je on privatno sasvim drugačija i otvorenija osoba, ali on to mora pokazati i na poslu za koji se obvezao da će raditi u interesu Hrvatske.

Avatar Niškorist
Niškorist
11:47 18.02.2018.

Bio je dobar nogometaš ali je postao loš predsjednik HNS-a !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije