Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OČEKUJE VEĆU MOBILIZACIJU

Dobre vijesti iz Rijeke: 'Pacijent s ozbiljnom kliničkom slikom je izliječen'

KBC Rijeka
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/4
15.03.2020.
u 21:16

"Od danas zgrada Klinike za neurologiju postaje prostor u koji će se smještati bolesnici koji trebaju ići na respirator, ako to bude potrebno", tvrdi Štimac

Hrvatska je proglasila treći stupanj pripravnosti u obrani od koronavirusa, a na pitanje što to znači za KBC Rijeka, ravantelj Davor Štimac je za HRT rekao da ih očekuje veća mobilizacija.

- Jedan dio bolnice, odnosno nekoliko odvojenih zgrada pripremamo u tu svrhu. Od danas zgrada Klinike za neurologiju postaje prostor u koji će se smještati bolesnici koji trebaju ići na respirator, ako to bude potrebno. Još smo izdvojili jedno zgradu Klinke za otorinolaringologiju i zgrada Klinke za infektologiju za bolesnike koji su simptomatski, ali nemaju potrebu za respiratorom. Želimo ovim mjerama u potpunosti odvojiti bolesne od zdravih i biti spremni da ako bude veći broj bolesnika, kao što je to slučaj u nekim zemljama, da budemo spremni, da imamo spremne respiratore i da se ne iznenadimo. Svi na neki način moramo biti spremni na mogućnost preraspodjele, uvjeti rada će biti drugačiji nego što su bili do sada i na to moramo biti spremni, rekao je Štimac.

U Rijeci je ukupno osam oboljelih, od toga su tri u bolnici.

VIDEO Znanstvenik Ivan Đikić o pandemiji i situaciji s koronavirusom

- Jedan od te trojice, prvi pacijent, imao je poprilično ozbiljnu kliničku sliku s tipičnim znakovima Covid infekcije, upalu pluća. Danas smo dobili drugi negativni test za njega i očekujem da bi tijekom idućeg tjedna trebao biti otpušten. Nakon toga ide 15 dana u samoizolaciju kod kuće tako da budemo skroz sigurni. To je odlična informacija jer je pacijent s ozbiljnom kliničkom slikom izliječen, rekao je Davor Štimac, ravnatelj KBC-a Rijeka.

Ako sumnjate da imate koronavirus ne idite izravno u bolnicu nego nazovite svog liječnika ili dežurnog epidemiologa na brojeve u svojoj županiji:

Ključne riječi

Komentara 9

BR
briselko
21:26 15.03.2020.

Za ovu bolest nema lijeka, dakle nije izliječen, nego je ozdravio.

Avatar salko1951
salko1951
22:13 15.03.2020.

A do jučer ste govorili da svi imaju samo blage simptome.Tko da vam vjeruje??

DE
decurro
00:12 16.03.2020.

ne postoji antivirus, a tip je izliječen, koja je ovo zavjera da se obezglavi ova zemlja, strasno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije