Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera Dnevnice

Božinović na suđenju Sauchi: Nisam potpisao dva putna naloga. Potpis izgleda kao moj, ali nije

Davor Božinović
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/11
29.01.2020.
u 09:29

Afera Dnevnice obuhvaća tri premijera, jer je novac izvlačen za vrijeme Zorana Milanovića, Tihomira Oreškovića i Andreja Plenkovića

Davor Božinović, ministar policije, jutros je došao na zagrebački Županijski sud kako bi svjedočio u aferi Dnevnice. On je bio predstojnik Ureda Andreja Plenkovića, a na nekim spornim putnim nalozima je njegovo ime.

Afera Dnevnice obuhvaća tri premijera jer je novac izvlačen za vrijeme Zorana Milanovića, Tihomira Oreškovića i Andreja Plenkovića.

Božinović je kazao da je potpisivao putne naloge s popratnom dokumentacijom koje mu je davala Sandra Zeljko koja je bila tajnica Oreškovića i Plenkovića. No, rekao je i da nije potpisao dva putna naloga iz kojih proizlazi da su Robert Kopal i Terezija Gras putovali u Izrael, a Karlo Ressler u BiH.

– Potpis izgleda kao moj ali nije. A oni sigurno nisu putovali – kazao je Božinović.

Kazao je da je za problematiku oko lažiranih naloga doznao nakon što su novinari postavili upit oko nalaza državne revizije 2015.

– Tada nam se to prvi put privelo pozornosti pa smo to pogledali – kazao je Božinović

Komentara 8

DU
Deleted user
11:30 29.01.2020.

Hrvatskoj je sve pripremljeno zakonima da ljudi na vlasti odnosno funkcijama mogu muljati i krasti a da za to ne odgovaraju.Sve je to otpočelo devedesetih od famozne privatizacije pa do danas gdje su kao prvo sva dravna poduzeća podjeljena izmeđuu stranaka koji u ista zapošljavaju svoje stranačke drugove,rođake ,kumove i prijatelje .To se lako provjeri jer samo treba u firmi provjeriti porodična stabla.Pravilo je da se stranke ne mješaju u rad poduzeća na koja ima uticaj druga stranka osim kad se odrađuje prljav posao micanja nekoga s vlasti.Kod nas tijela državne uprave,sudstva i represije rijetko ili nikako ne otkrivaju krimainal to rade novinari koji su ili ciljano upozoreni ili slučajno dođu do informacija.Isprepletenost političara je tolika da im politički svjetonazor ne predstavlja ništa jer to služi kao šminka za javnost a u zbilji oni odlično surađuju.Samo pogledajte slučaj Bandić svi viću a on nevin sve dok se politika istog želi tarasiti.Ili pogledajmo samo slučaj Uljanik,3.Maj ili Đuro Đaković svi znaju da se nije dobro poslovalo i da je učinjena šteta u milijardama ali nitko ne analizira stanje i pokreće postupke.Samo se konstatira i sve se rješava proračunom.Zar 14 mjenjenih ministara u vladi od kojih je večina smjenjena zbog malverzacija i kriminala nije alarmantno i ne pokazuje što se događa u politici.Kad žetončići osiguravaju večinu u saboru zar to nije to dovoljan dokaz da nešto ne štima i da je demokracija u stvari samo floskula.

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
10:37 29.01.2020.

Afera dnevnice obuhvaća tri ( kud baš ) premijera,SDP hobotnica ne pušta kad stegne 🐙

KU
Kultura
09:55 29.01.2020.

Sdp-ovci ne kradu. Ljevicari ne mogu bit lopovi. Oni su moralne vertikale

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije