Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera Dnevnice

Milanović na suđenju Sauchi: Kad sam doznao, bio sam šokiran i bijesan

Zoran Milanović na suđenju Tomislavu Sauchi
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/6
27.01.2020.
u 09:48

U aferi Dnevnice optuženi su Tomislav Saucha i Sandra Zeljko

Predsjednik Zoran Milanović došao je jutros na zagrebački Županijski sud gdje treba biti svjedok u aferi Dnevnice.

To je prvi put da je izabrani i aktualni predsjednik države svjedok na sudu. U aferi Dnevnice optuženi su Tomislav Saucha i Sandra Zeljko. Milanovića je za svjedoka predložio sud po službenoj dužnosti jer je Saucha bio predstojnik njegova ureda.

Odgovarajući na pitanja Sanje Mazalin, predsjednice sudskog vijeća, Milanović je kazao da su njegovi posebni savjetnici putovali po potrebi. Siniša Petrović je tako putovao tijekom prve godine i pol mandata, a Neven Budak je na put zadnji put išao u veljači 2014.

Kazao je da za vrijeme tehničke vlade posebni savjetnici nisu putovali. Prema optužnici, iz krivotvorenih putnih naloga proizlazi da su Milanovićevi posebni savjetnici putovali cijelo vrijeme mandata, pa čak i za vrijeme tehničke vlade.

"Za aferu Dnevnice doznao sam kada me je jednog dana u veljači 2017. nazvao Saucha ili Petrović. Bio sam šokiran i bijesan kao što sam bijesan i danas. Nemam odgovor na neka pitanja, a sve je to obuhvatilo još dva premijera, uključujući i sadašnjeg", kazao je Milanović.

Kazao je i da je u razgovoru s njim Saucha poricao krivnju, kao što radi i danas.

Video: Milanović verbalno napadnut na biralištu

Komentara 69

Avatar morski
morski
09:57 27.01.2020.

Kao, nije znao, a bili su prt i nokat. Bero, ovo su tvoji, javiii seeee.

KU
Kultura
09:22 27.01.2020.

Ovo je lazna vijest. Sdp-ovci ne kradu.

Avatar navijač
navijač
09:28 27.01.2020.

Da je isto to napravio netko iz Kolindinog ureda, ljevičari bi digli sve na noge da je smjene, A Milojko "ništa nije znao"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije