Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zavijorile zastave

Darovi za turiste iz Češke, prve goste Kvarnera kao prostora EU

ulazak u EU, granica (1)
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/4
01.07.2013.
u 15:21

Stijeg Europske unije na prijelazu Rupa podignuo je načelnik Postaje granične policije Rupa Neven Abramović, a načelnica PU primorsko-goranske Senka Šubat i župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina otkrili su ploču Europske unije.

Točno u ponoć, uz Odu radosti, granični policajci na graničnim prijelazima sa Slovenijom u Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji podignuli su stijeg Europske unije i simbolično obilježili ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju. Posebno je svečano bilo na prijelazima Kaštel i Rupa preko kojih u Hrvatsku stižu rijeke turista u Istru i na Kvarner. Svečanoj proslavi na Kaštelu nazočili su načelnik Policijske uprave istarske Dragutin Cestar sa suradnicima i načelnici policijskih postaja, načelnik Policijske uprave Koper Danimir Rebec, predstavnici lokalne i regionalne uprave, državnih tijela te brojni mještani i turisti koji su se zatekli pred graničnim prijelazom. Stijeg su na jarbol podigli granični policajci, a načelnik Cestar na crti je razgraničenja otkrio ploču Europske unije i primio čestitke slovenskog kolege.

Stijeg Europske unije na prijelazu Rupa podignuo je načelnik Postaje granične policije Rupa Neven Abramović, a načelnica PU primorsko-goranske Senka Šubat i župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina otkrili su ploču Europske unije. Uz njih i predstavnike policije na svečanosti su bili i predstavnici lokalne uprave i samouprave, carine i slovenske policije kao i turistički djelatnici. Direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov prvim je putnicima koji su iza ponoći pristigli na Rupu, turistima iz Češke Jaroslavi Umbrovoj i Milanu Belanu, prvim gostima koji su stigli na Kvarner kao prostor Europske unije, uz srdačnu dobrodošlicu uručila i prigodan dar.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije