Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Spice

Marinac: Vitković je izdiktirao koga treba optužiti

21.03.2012., Zagreb - Na zupanijskom sudu nastavljeno je sudjenje u aferi Spice, Podravka. Darko Marinac
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
16.05.2015.
u 17:30

Bivši šef uprave koprivničke Podravke iznosio je svoju obranu.

Darko Marinac, nekadašnji šef uprave i NO-a koprivničke Podravke, optužen u aferi Spice, na kraju svoje obrane na Županijskome sudu u Zagrebu velik je dio tereta krivnje prebacio na Miroslava Vitkovića, šefa uprave imenovanog nakon što je afera Spice dobila pravosudni epilog.

Nema štete, samo trošak

Vitković je izdiktirao imena ljudi koji su danas optuženi, nije optužen nijedan manje, nijedan više. Bitno je utjecao na dokumentaciju koja se nalazi u spisu, bolje rečeno koja se ne nalazi u spisu. On je odlučio kako da završi pravni posao s dionicama i nakon toga na koji način da ih knjiži. Ja mislim da u ovom predmetu štete nema, postoji trošak koji je mogao biti znatno manji da Vitković nije prodao dionice u krivom trenutku po niskoj cijeni, a još manji da dionice uopće nije prodao, nego da ih je povukao u trezor – kazao je Marinac.

Također je izravno napao i aktualno poslovodstvo Podravke. Ustvrdio je da je koprivnička kompanija kredite splitskome SMS-u, one koji se u USKOK-ovoj optužnici kriminaliziraju, davala u sklopu čistog komercijalnog odnosa.

– Krediti u ukupnome iznosu od 65 milijuna kuna dani su u trenutku kada je brend SMS vrijedio mnogo više – kazao je Marinac i spomenuo kako je u to doba Emil Tedeschi, vlasnik Atlantica, rekao da bi za brend SMS odmah platio deset milijuna eura.

Brend je opstao

– Ovdje se dogodilo isto što se dogodilo i svima drugima: kada je došla kriza, male tvrtke, visoko kreditno zadužene, nisu mogle opstati, ali brend je opstao bez obzira na to koliko se neki trudili, oni koji danas upravljaju tim brendom, da to iskažu drugačije, pa čak i protuzakonito – izjavio je Marinac na sudu.

Suđenje za aferu Spice počelo je prije četiri godine i ulazi u završnu fazu te bi se do konca godine mogla očekivati nepravomoćna presuda. 

>> Normalno je da smo se Friščić i ja miješali u poslovanje Podravke 

>> Afera Spice: Šestak je i iz zatvora kontrolirao Podravku

Komentara 2

TV
tv5378
18:39 16.05.2015.

Moze se zahvaliti Ljubi Jurcicu sto je ''Brend'' opstao i sto je Podravka jos uvijek nacionani interes.Postoji bojazan da Milanovicev ''stakor'' sve to smulja prije promjene Vlade,dali je strah opravdan,to cemo saznati uskoro!

Avatar Peterančan
Peterančan
22:31 16.05.2015.

Nekad je bila ona poslovica, ko o čemu govori: "Vojska o skračenju (vojnog roka), prostitutke o poštenju".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije