Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GAF TJEDNA

Dario Kordić kaže da bi sve ponovio za što je bio osuđen

Knin: Sve?ana tribina povodom proslave 25. obljetnice HVO-a
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/2
18.06.2023.
u 16:24

Zbog političke odgovornosti koju je imao u vrijeme pokolja u Ahmićima i bošnjačko-hrvatskog sukoba u središnjoj Bosni, Kordić je osuđen na 25 godina zatvora

Na snimci koju je objavio N1 BiH osuđeni ratni zločinac Dario Kordić prepričava u brojnom društvu i u opuštenoj atmosferi kako ga je prijatelj sa sjevera Hrvatske, uz pojašnjenje da misli na ‘našu, integralnu Hrvatsku‘, pitao je li vrijedilo to što je bio u zatvoru. Na to je haaški osuđenik dao skandalozan odgovor.

- Rekao sam, sve bih ponovio, ni sekunde ne bih zamijenio. Svaka sekunda je vrijedila - kaže Kordić na snimci, dok ljudi okupljeni oko njega pjevaju pjesmu ‘Vrijedilo je‘ Miroslava Škore.

Zbog političke odgovornosti koju je imao u vrijeme pokolja u Ahmićima i bošnjačko-hrvatskog sukoba u središnjoj Bosni, Kordić je osuđen na 25 godina zatvora zbog kršenja zakona ili običaja ratovanja, teških kršenja Ženevskih konvencija, te progona na političkoj, rasnoj ili vjerskoj osnovi, ubojstava, nehumanih djela te zatvaranja kao djela zločina protiv čovječnosti.

POVEZANI ČLANCI:

Delegacija Europske unije u Bosni i Hercegovini se oglasila nakon što se pojavila ta snimka kazavši među ostalim kako je njegova izjava sramna, te da pokazuje nedostatak empatije. Hrvatsko narodno vijeće u BiH reagiralo je pozivom političkom vrhu Hrvata u BiH da se hitno oglase i ograde od Kordića i njegovih izjava.

-Stidimo se. Užasnuti smo i pogođeni izjavom haškog osuđenika za ratne zločine Darija Kordića koji, kako se na snimku objavljenom u javnosti vidi, okružen simpatizerima, poručuje da ne žali zatvora te da bi sve ponovio. Podsjećamo, radi se o osuđeniku za teške zločine poput onog koji se dogodio u Ahmićima 1993. godine kada je u masakru ubijeno 116 Bošnjaka-  objavili su.

Komentara 2

Avatar Dars
Dars
19:49 18.06.2023.

Bohutinski aj se potrudi saznati što je točno rekao i za što je mislio Dario Kordić, čovjek koji je nevin ležao 17 godina u zatvoru zato što nije htio potpisati montiranu optužnicu za Tuđmana i Šuška.

PU
Pulchrum
22:32 18.06.2023.

Svi su pametni nakon rata. A gdje ste bili za vrijeme rata? Svi pokupe vrhnje nakon rata, a onaj koji je podmetnuo leđa, nije se u to vrijeme školovao ili zbrisao van HR, danas je popljuvan. Sramota. Mogu li bar reći jedno malo hvala tim divnim hrvatskim braniteljima, umjesto da izmišljam bedastoće da sakrijem svoj jad i bijedu? Gdje su nestali junaci, plemeniti muškarci, čvrsti, zreli i odgovorni?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije