Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Političari i psovke

Đapić: Najpametnije je da me se ne dira jer ću biti još brutalniji...

Anto Đapić
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
19.02.2015.
u 08:33

Njemu je ovo hobi, rasterećen je jer je u mirovini, smatra laburist Pecnik

– Koji krele! – ispalio je iživcirani Anto Đapić, čelnik Gradskog vijeća Osijeka, na nedavnoj sjednici. Odbrusio je Miroslavu Vaneku iz GOGO-a usred žučljive rasprave o polici autoosiguranja koju je Đapiću platila tvrtka Pauk. Prepucavanje se nastavilo danima. Đapićev se rječnik sa sjednica Vijeća našao stoga na tapeti političara i javnosti jer je, smatraju, neprimjeren i začinjen čak i psovkama.

“Koji krele...”

– Već je bilo na TV-u da ste me nazvali kreletom – obratio mu se poslije Vanek.

– Moja je stvar što govorim za stolom! Nisam ja ništa rekao za govornicom – odgovorio je.

Nije to bio vrhunac.

– Ostani đubre do kraja! – ispucao mu je Đapić, ističući kako je to “poznati hit najdraže mu srpske grupe Riblje čorbe”. – Zato što se tako ponašate prema meni – dodao je. Objasnio je poslije u medijima kako mu je zapravo “tepao” kada ga je nazvao “kreletom”.

– Baca to sjenu na sve nas – kritizira laburistica Silvija Dološić prvog čovjeka Vijeća. Upravo na spornoj sjednici darovala mu je knjigu “Nenasilna komunikacija” jer je, ocjenjuje, bio vulgaran i na Vijeću u studenom.

– Nećemo se zaj...avati ovdje! – poručio je Đapić tada vijećnicima svoje koalicije.

Đapić u svemu ne vidi ništa vulgarno i osjeća se žrtvom.

– Inače sam izuzetno pristojan i svakoga poštujem, ali sam i čvrstih političkih stavova pa se, kada me se dirne, znam izraziti metaforički i oštrije. Branim se metodama koje će najbolje proći u javnosti – govori nam on. Ako ga netko, dodaje, “perfidno napada, neće se praviti fin”.

“Ovisnik o politici”

– Najpametnije je ne dirati me na osobnoj razini. Odgovorit ću jednako, ako treba, i brutalnije – poručuje.

Laburist Jaroslav Pecnik smatra da je Đapić ovisnik o politici.

– Ništa drugo u životu gotovo i nije radio, a potpuno je rasterećen jer je u saborskoj mirovini. Ovo mu je hobi pa ne pazi previše na ponašanje. Njemu je to igra, uživa u tome – smatra Pecnik.

U politici, ističe analitičar Damir Jugo, uvijek postoji način da se nešto kaže drukčije i bolje.

– Sve javno izgovoreno podliježe pravnim, a u politici i moralnim posljedicama i, na kraju, sudu birača – upozorava on.

>> Glavaš se pojavio na sjednici vijeća i srdačno izljubio Antu Đapića

Komentara 28

Avatar Vrijeme
Vrijeme
08:55 19.02.2015.

Pravaski izdajnik broj jedan. Lik koji je unistio pravstvo u Hrvatskoj. Od pravastva je stvorio cirkus. Unistio je svetu hrvatsku stranku. Van iz politike izdajnice.

Avatar Slito
Slito
08:48 19.02.2015.

Sirovina nezna nista drugo osim vrijedjanja.Najbolje da ga Osjecani vrate u njegove Caprazlije kod Glamoca,..odakle se i dokotrljo.

RE
resal
08:46 19.02.2015.

Duševnom bolesniku koji je u gradskoj upravi uopće nije neugodno ovako se ponašati,zato što ga mi tamo biramo,znači da je problem u nama glasačima...opće stanje u državi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije