Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mladi i nes(p)retni

Dao poznaniku novac da zapali Jeep, policija ih obojicu našla i privela

požar automobila
Foto: Matija Habljak/PIXSELL/Ilustracija
24.04.2020.
u 12:13

Kada je počinitelj polio vjetrobransko staklo benzinom i zatim ga zapalio odšetao je do taksija koji je bio parkiran odmah nasuprot zapaljenog vozila

Mladić (23) sumnjiči se za poticanje na oštećenje tuđe stvari, odnosno za, kako je priopćila zagrebačka policija, palež vozila. Sumnja se da je tijekom veljače 23-godišnjak od više svojih poznanika tražio da zapale Jeep Compass zagrebačkih oznaka.

Automobil je vlasništvo 57-godišnjaka i bio je parkiran u Prilazu Gjure Deželića. Za palež vozila 23-godišnjak je ponudio novac, a  uskoro je našao i počinitelja. Bila je riječ o 25-godišnjaku kojem je 23-godišnjak dao sve potrebne podatke o vozilu te gdje je parkiran.

Nakon što je dobio te podatke, 25-godišnjak je 2. ožujka u 3.35 došao u Prilaz Gjure Deželića, gdje je Jeep bio parkiran. Prišao je vozilu da bi zatim zapaljivom tekućinom polio vjetrobransko staklo i poklopac motora.

Zapalio je tekućinu, a u požaru koje je izbio izgorio je prednji dio automobila te dio njegove unutrašnjosti. Počinitelj je od plamtećeg vozila odšetao do taksija koji je bio parkiran odmah nasuprot zapaljenog vozila(!?) te se odvezao do autobusne stanice u Ulici kneza Branimira. Izašao je iz taksija te je dalje nastavio pješice.

Policiji je trebalo nekoliko dana da ga identificira, nađe, uhiti i pritvori, a sada je  za poticanje na palež uhićen i 23-godišnjak. Šteta na zapaljenom vozilu bila je 60.000 kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije