Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODOBRENJE

Danski će vojnici svjedočiti o ratnom zločinu u Dvoru na Uni

'vekaric_unu_27042011'
''
18.05.2011.
u 12:17

Tužitelji su zatražili razgovor s Janom Velendorfom, tadašnjim pripadnikom danskog bataljuna u UN-ovoj mirovnoj misiji, koji je izjavio da su svjedočili masakru

Prema priopćenju Specijalnog tužiteljstva za ratne zločine Srbije danski ured za međunarodni kriminal (SICO) pozitivno je odgovorio na zahtjev srbijanskog tužiteljstva za međunarodnu pravnu pomoć u razgovoru sa svjedocima u vezi s navodim ubojstvom civila u osnovnoj školi u Dvoru 8. kolovoza 1995. godine.

Želeći provjeriti navode medija o počiniteljima i žrtvama ovoga zločina, kako bi ispitali sve okolnosti događaja, tužitelji su zatražili da im se odobri razgovor s danskim državljaninom Janom Velendorfom, tadašnjim pripadnikom danskog bataljuna angažiranoga u UN-ovoj mirovnoj misiji, koji je izjavio da su danski vojnici gledali masakr nad starim i hendikepiranim srpskim civilima.

Tužiteljstvo je također zatražilo i nazočnost na uzimanju izjave od Kaspera Vedsmanda, novinara danskog lista BT koji je prvi objavio Velendorfovo svjedočenje.

Ključne riječi

Komentara 232

SA
santos008
14:10 18.05.2011.

Mogao si ti Milutine od svakog poginulog Hrvata uzeti dokumente i predstavljati se Hrvatom ,kad su Hrvati usli u Knin imali su srbski zastava a ipak nisu bili Srbi ,isto ko ste i vi nosili sahovnice a niste Hrvati ,klimav ti je dokaz.

OB
-obrisani-
14:54 18.05.2011.

julka,ti vecito projektujes...pricas o hrvatima a menjas tezu pominjuci srbe u njihovoj ulozi...ako to radis namerno,cool....al ako si ozbiljna....hehehehe...treba ti strucna pomoc....

OB
-obrisani-
12:51 18.05.2011.

sta srbiju briga za to , pa kako oni tvrde nije srbija napravila agresiju na HRVATSKU;AHAHAHAHHAHA

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije