Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Dani otvorenih vrata približavaju građanima programe 430 udruga

Cilj je ovog događanja, priopćava Vladin Ured za udruge, građanima i široj javnosti približiti programe i projekte od interesa za opće dobro koje provode udruge u Hrvatskoj, posebice one koje se financiraju iz javnih izvora
06. lipnja 2013. u 10:45 0 komentara 3 prikaza
udruge
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell

Čak 430 udruga diljem Hrvatske otvorit će svoja vrata znatiželjnim pogledima tijekom nacionalne manifestacije Dani otvorenih vrata koja će se ove godine održavati od 12. do 15. lipnja.

Cilj je ovog događanja, priopćava Vladin Ured za udruge, građanima i široj javnosti približiti programe i projekte od interesa za opće dobro koje provode udruge u Hrvatskoj, posebice one koji se financiraju iz javnih izvora. U sklopu Dana otvorenih vrata, udruge će organizirati različite aktivnosti u svojim prostorima i izvan njih, a zainteresirani građani više informacija mogu pronaći na internetskoj stranici www.daniudruga.hr, koja omogućuje jednostavno pretraživanje putem interaktivne karte te prema nazivu udruge i području djelovanja.

Uz aktivnosti koje će udruge samostalno organizirati u sklopu ovogodišnjih Dana otvorenih vrata udruga, Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, u suradnji s partnerskim organizacijama, organizira niz panel rasprava, koje će se održati u Zagrebu, Splitu, Kninu, Osijeku i Puli. Panel rasprave bavit će se temama kao što su komunikacija između organizacija civilnog društva i institucija Europske Unije, antikorupcija, volonterstvo, ljudska prava, diskriminacija, održivi razvoj te fondovi EU.

Dani otvorenih vrata udruga uklapaju se u niz aktivnosti koje se ove godine širom Europe organiziraju u povodu obilježavanja Europske godine građana 2013. Cilj je Europske godine građana potaknuti građane na informiranje i ostvarivanje svojih prava te sudjelovanje u procesima odlučivanja o pitanjima od javnog interesa. U organizaciji aktivnosti tijekom Dana otvorenih vrata udruga Ured za udruge surađuje s Hrvatskom mrežom volonterskih centara i Hrvatskom alijansom Europske godine građana te Uredom tehničke pomoći EU za organizacije civilnog društva – TACSO.

>>Vinkovačke udruge se udružile da bi lakše povukle novac iz EU

Od polja do polica u 24 sata
Domaći proizvodi koji u najkraćem roku dolaze na police dućana kako bi mi imali svježe voće i povrće
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.