Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zajednički projekti

Vinkovačke udruge se udružile da bi lakše povukle novac iz EU

euro novac
Antonio Bronic/Pixsell
30.05.2013.
u 09:26

Od srpnja naše udruge čeka oko 500 milijuna eura u EU i ako je više udruga okupljeno oko jednog projekta koji znaju biti jako komplicirani, veće su šanse da će dobiti novac - kaže Karlić

Vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić pozvao je sve vinkovačke udruge koje dobivaju novac iz gradskog proračuna, a takvih je oko 150, neka se udruže i umreže kako bi zajednički lakše aplicirali svoje projekte na natječaje za novac iz EU fondova.

- Iz proračuna udrugama godišnje raspodijelimo 5 milijuna kuna i znamo da je to nedovoljno jer ih ima puno, ali nastojim biti pravični pa više dobivaju oni koji su korisniji za zajednicu. Zamislili smo da se udruge udruže prema sistemu klastera, dakle prema srodnosti djelatnosti - sportske, kulturne,braniteljske, humanitarne i zajednički načine projekte kojima će se natjecati za EU fondove, a Grad, Županija i agencija Hrast će im biti partner pri izradi projekata. Od srpnja naše udruge čeka oko 500 milijuna eura u EU i ako je više udruga okupljeno oko jednog projekta koji znaju biti jako komplicirani, veće su šanse da će dobiti novac - kaže Karlić, a direktor Hrasta, Ivan Rimac kaže kako njegova agencija može pomoći pri izradi projekata i pronaći partnere, ako se to traži u natječaju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije