Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vremenska prognoza

Danas nestabilno, ali sunčano vrijeme, od vikenda ponovno zahladnjenje

Promjena vremena u Zagrebu
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
02.05.2019.
u 08:29

Temperatura će biti u padu, pa će u nedjelju mnogima u kopnenom području, pa i na sjevernom Jadranu, biti ugodno u toplijoj jakni, kaže meteorolog Zoran Vakula

I danas će u većini zemlje biti nestabilno vrijeme, a za vikend se očekuje novo zahladnjenje.

Iako će biti sunčano i toplo, uz umjeren dnevni razvoj oblaka poslijepodne postoji mala mogućnost za lokalni pljusak, najavljuje Državni hidrometeorološki zavod.

Sutra će pak biti promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja. Mjestimice će već prijepodne u zapadnim predjelima, osobito na sjevernom Jadranu, biti kiše i pljuskova, a od sredine dana poneki je lokalni pljusak moguć i drugdje.

Puhat će umjeren, na udare i jak jugozapadni vjetar, na Jadranu umjereno, od sredine dana i jako jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od 9 do 14°C, a najviša dnevna između 17 i 22°C.

Za vikend još nestabilnije, ponegdje i uz obilniju kišu i grmljavinu, najprije uglavnom na Jadranu i područjima uz njega, zatim i u sjevernijim krajevima. Temperatura će biti u padu, pa će u nedjelju mnogima u kopnenom području, pa i na sjevernom Jadranu biti ugodno u toplijoj jakni – najviša poslijepodnevna temperatura zraka na kopnu će biti blizu prosječne najniže jutarnje za početak svibnja, najavljuje HRT-ov meteorolog Zoran Vakula.

Osjećaj hladnoće pojačavat će većinom umjeren, gdjekad i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na sjevernom dijelu Jadrana često jaka i olujna bura, pa i s orkanskim udarima. Stoga treba računati na probleme u prometu, a i na snijeg u gorju, osobito višem!

I u ponedjeljak će još biti oborina, a i relativno hladno, uz sjevernjak, na većem dijelu Jadrana jaku buru i tramontanu. U utorak i srijedu stabilnije, sunčanije i toplije, a u sljedeći se četvrtak ponovno povećava vjerojatnost kiše, uglavnom na kopnu i kratkotrajnog zahladnjenja...

VIDEO Grmljavinsko nevrijeme praćeno kišom i tučom pogodilo je Rakovicu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije