Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Paklene vrućine

Temperatura u Kninu dosegla 40°C, izdano novo upozorenje za toplinske valove

Knin
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
1/2
02.08.2017.
u 14:14

U najsjevernijim područjima poslijepodne postoji mala mogućnost za lokalne nestabilnosti

Danas će biti pretežno sunčano i vruće te vrlo vruće. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 33 i 38, u unutrašnjosti Dalmacije i do 40 Celzijevih stupnjeva, prognoza je Državnoga hidrometeorološkog zavoda za srijedu.

U najsjevernijim područjima poslijepodne postoji mala mogućnost za lokalne nestabilnosti uz poneki pljusak. Vjetar na kopnu uglavnom će biti slab, poslijepodne na istoku do umjeren istočni i jugoistočni. Na Jadranu ujutro će biti burin, potom mjestimice umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak. 

Da će dan biti 'paklen' dokazuju i temperature koje su izmjerene u gradovima. Tako je u 10 sati na Lastovu izmjereno čak 35°C. Na mjernoj postaji Split-Marjan izmjereno je 32,9°C, a u Šibeniku 32,8°C

Prema podacima DHMZ-a jutro je bilo najtoplije u Splitu gdje je u šest sati ujutro izmjereno 27,4°C. Zanimljivo je da je temperatura u Kninu u to vrijeme bila 18,7°C, a očekuje se da će tamo danas izmjeriti najviše temperature.

Prema podacima za DHMZ U Kninu je u 14 sati izmjereno 40°C, a u Slunju 38,6. U Zagrebu na Griču živa je bila na 34,8°C, a u Pazinu 38,2. Temperature od 37°C i više stupnjeva zabilježene su i u Požegi, Ogulinu, Otočcu, Božavi, Splitu (Aerodrom) i Šibeniku.

Foto: Screenshot/DHMZ

Izdano je i novo upozorenje na toplinske valove koji mogu utjecati na zdravlje. Tako je vrlo velika vjerojatnost najavljena sve do nedjelje za većinu zemlje. Velika opanost izdana je samo za Osijek i Zagreb danas i za Zagreb u nedjelju. Ostale dane upozorenje je u 'crvenom'.

Knin
1/16

Komentara 11

ŠK
Škarpina
15:00 02.08.2017.

nema veza, OLUJA je za koji dan, pa će se rashladiti.

IM
Immanuell
16:56 02.08.2017.

Pa u Kninu je svake godine 40, njima je to redovno stanje ljeti......

AD
adler77
15:19 02.08.2017.

ma da ljeti vrucina odkud to ...i ovaj vecernjak je otiso u tri piz.e materine....cuj to vruce po ljetu ja levata brate mili....cudio bi se da padne snijeg a ne ove glupisti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije