Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Curica dobila toplinski udar u vlastitoj sobi: Ovo treba biti upozorenje svima

Djevojčica je dobila toplinski udar iako cijeli dan nije bila na suncu, no problem je bila soba u kojoj je spavala...
28. srpnja 2017. u 14:04 9 komentara 104204 prikaza
Jennifer Abma
Foto: Facebook
Pogledajte galeriju 1/2

Jedna je majka podijelila svoje dramatično iskustvo na Facebooku nakon što 20 minuta nije mogla probuditi svoju kćer koja je zaspala popodne kao što to radi svakoga dana.

vrućina NISTE UMISLILI Znanstvenici objasnili zašto nas ljeto čini mrzovoljnima

Jennifer Abma je zbog toga objavila fotografiju svoje kćeri uz poruku svim roditeljima kao upozorenje.

Djevojčica je, naime, dobila toplinski udar iako nije bila na suncu. Kada ju je majka išla provjeriti, pronašla ju je znojnu, crvenog lica i s temperaturom.

Iako ju je pokušavala probuditi čak 20 minuta nije uspjela pa je pozvala hitnu pomoć.

– Bio je to najstrašniji trenutak u mom životu i nema ništa gore od toga kada ne možete probuditi vlastito dijete. Ona je čisti dokaz kako dijete ne treba biti na suncu da bi dobilo toplinski udar - upozorila je ova majka.

Ističe kako s djevojčicom nije bila na suncu taj dan, ali kada je ušla u spavaću sobu u kojoj je malena spava, bilo je jako vruće.

– Nisam imala pojma da je vruće kod nje u sobi dok ju nisam išla probuditi i tada sam ju vidjela uznojenu, crvenog lica i kako gori. Hitna pomoć jako je brzo došla, a kada su joj izmjerili šećer u krvi bio je 1,2, a treba biti iznad 4. Dali su joj saharozu i ona je za nekoliko minuta počela jako plakati – napisala je u svojoj objavi majka koja je tako željela upozoriti druge roditelje na opasnost vrućine.

– Znam da nije moja krivnja, ali teško mi je ne kriviti se. To je lekcija koju sam naučila i nadam se da će drugi roditelji provjeravati sobu u kućama jer po ovoj vrućini mogu biti opasne kao i užareni automobil – upozorava ova majka. 

Kiša nakon sunca Toplinski udar još danas, sutra posvuda osvježenje SAVJETI Bit će užareno, u Zagrebu najtoplije u 100 godina: Kako se zaštititi? Čokoladni namaz Slatki i štetni grijeh Budite oprezni, veće količine šećera kriju se u sladoledu, kečapu, jogurtu pa i vodi...

VIP izdvaja za Vas

 • Avatar duka4
  duka4:

  naj sigurnije je sobu poluzamraciti ako imate roletne obavezno spustiti. jer ako sunce udara na prozor dobija se efekat staklenika, kao u autu.

 • LawAbidingCitizen:

  nije ona kriva ja sam kriv

 • malala:

  Stavila dijete na hrpetinu sintetickih jastuka i isto takvu deku i onda se cudi.