Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Dan nakon svadbe dobila šokantnu poruku od mladenke: Nadam se da ste uživale, ali...

Djevojka po imenu Seyi Akiwowo na Twitteru je podijelila priču s vjenčanja svoje prijateljice koja se udavala u Rumunjskoj
24. svibnja 2019. u 21:36 13 komentara 75962 prikaza
vjenčanica
Foto: Getty Images

Vjenčanja su poprilično skupa, a mnogi mladenci često se nadaju kako će troškove pokriti poklonima gostiju. Takva je barem situacija kod nas, no na zapadu je drugačije.

mladoženjina majka Kako je mogla? Mladoženjina majka odjenula ovu haljinu na vjenčanje: Snaha je sigurno obožava...

Ipak, i ondje postoje iznimke pa mladenci 'vode brigu' o tome što su im i koliko dali gosti na vjenčanju.

Djevojka po imenu Seyi Akiwowo na Twitteru je tako podijelila priču s vjenčanja svoje prijateljice koja se udavala u Rumunjskoj.

Par je inače iz SAD-a, no vjenčanje su odlučili imati u rumunjskom Cluju, a gostima su savjetovali da ih darivaju u novcu jer će im biti teško prevesti sve poklone kući, piše Fox News.

Seyi je na vjenčanje svoje (sada već bivše) prijateljice pozvana u ljeto 2015. godine, a sa sobom je mogla povesti jednu osobu. Odlučila se povesti drugu prijateljicu te su si njih dvije same platile avionske karte do Rumunjske i smještaj u hotelu.

Uplakana mladenka Bez imalo srama Mladenka poludjela kad je čula što je jedna gošća napravila na svadbi: Tko to još radi?

Kako ih je to poprilično puno koštalo nije im ostalo previše novaca za poklon pa su tijekom svadbe dale ukupno 25 eura, Seyi 20, a njezina prijateljica 5 eura s tim da su računale da će, kada se vrate kući, mladencima poslati još novca.

Vjenčanje je trajalo dva dana, a dan nakon što su sletjele kući, Seyi je dobila poruku od mladenke. Mislila je da je zanima jesu li sretno stigle kući, no bila je u krivu.

– Pozdrav Seyi, kako si? Jesi li uživala na našem vjenčanju i vremenu provedenom u Cluju? Je li uživala i tvoja prijateljica? Čini se da ste se jako zabavile, no niste doprinijele pokrivanju naših troškova vjenčanja. Dobili smo 20 eura od tebe i 5 eura od tvoje prijateljice što je premalo za pokrivanje troškova za jelovnik i piće za nedjelju, a da ne govorim o subotnjoj zabavi u vrtu i paketima dobrodošlice za goste. Prosječni doprinos po osobi bio je 100 eura, a dovoljno bi bilo za pokrivanje troškova i 75 eura po osobi. Nadam se da ste svjesne položaja u kojem bi se našli da su svi gosti dali samo 5 i 20 eura. Ako vam to nije bilo jasno od početka, moje isprike zbog toga – napisala je u poruci mladenka te prijateljici detaljno objasnila kako da joj uplati ostatak novca.

odbjegla nevjesta Sjećate li se mladenke koja je pobjegla s vlastite svadbe? Sada je rodila dijete bivšem

– Moram li reći da novac nikada nije dobila i da nismo više prijateljice? – zaključila je žena koja je podijelila svoju priču.

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
 • Avatar Kaladin
  Kaladin:

  Ljudi diljem svijeta strepe od poziva na vjenčanja, a kod nas je pistala noćna mora naći kumove za krizme... Mislim ljudi, dajte se svi spustite na zemlju. Dani koji se pamte (po dobru) postali su dani od kojih strepimo.

 • Admin-s-mrdonja:

  pozvat nekoga zbog novaca je dno dna!sramota!

 • kajbum:

  Pa stvatno 5 eura bezobrazno