Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GAF TJEDNA

Rektor Damir Boras tužio studenta Luku Kovača koji je samo iznio svoje mišljenje

Damir Boras
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
17.12.2017.
u 17:10

Kovač je kao potpredsjednik Studentskog zbora HS-a izjavio da ne može sa sigurnošću reći o čemu se radi, ali da postoji mogućnost da se iza toga skriva pritisak uprave studija na studentske udruge.

Rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras tužio je studenta Hrvatskih studija (HS) Luku Kovača zbog njegove izjave medijima koju je dao nakon provale u prostorije studentskih udruga.

Kovač je kao potpredsjednik Studentskog zbora HS-a izjavio da ne može sa sigurnošću reći o čemu se radi, ali da postoji mogućnost da se iza toga skriva pritisak uprave studija na studentske udruge. Sveučilište u Zagrebu, zastupano rektorom Damirom Borasom, zbog toga je studenta Kovača tužilo jer je, objasnili su, izjavom povrijedio ugled, čast, dobar glas i ime Sveučilišta. Kao naknadu za povredu časti od studenta su tražili 20.000 kuna.

Boras je tako postao kao prvi rektor u Hrvatskoj koji je tužio studenta. Javnost je oštro osudila taj njegov potez, kao i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak. Nakon toga Boras je morao popustiti i odustao je od sulude tužbe protiv studenta koji je samo iznio svoje mišljenje. 

Komentara 3

LU
Lujo123
18:21 17.12.2017.

u moje vrojeme mi stidenti smo se bavili studiranjem i nismo imali vremena za medijske ostupe. Gospona "studenta" treba uputiti na bavljenje kurbanjem (politikom), a sveučilišta prepustiti studentima.

DU
Deleted user
22:43 17.12.2017.

Iza provale u studentske prostorije, skriva se pritisak uprave studija-daj molim te kao da nemaju pametnijeg posla nego se natezat s nekim studentićima. Danas nema razmeženijeg bića od studenta, ne mogu ni ispite u rokovima položiti, a oni bi neka upravljačka prava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije