Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povučena tužba

Hrvatski studentski zbor: Studenti i sveučilišta nisu protivnici nego partneri

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
13.12.2017.
u 23:05

Nije uobičajena, a svakako nije niti pozitivna praksa da jedna visokoobrazovna institucija tuži studenta, poručuje Zbor.

Hrvatski studentski zbor pozdravio je napore Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu koji su rezultirali odlukom toga sveučilišta o povlačenju tužbe protiv studenta Luke Kovača i poručio da studenti i sveučilišta jesu i trebaju biti partneri.  

Hrvatski studentski zbor je ocijenio da je ta tužba nanijela više štete ugledu Sveučilišta u Zagrebu nego što bi mogao bilo koji student svojom izjavom, ali je i na studentske predstavnike apelirao da imaju na umu da njihove izjave u javnosti mogu imati posljedice za matično visoko učilište i za studente.

Nije uobičajena, a svakako nije niti pozitivna praksa da jedna visokoobrazovna institucija tuži studenta, poručuje Zbor. "Kao predstavničkom tijelu studenata neprihvatljivo nam je uopće razmišljati da su studenti i visoka učilišta na suprotnim stranama. Studenti i visoka učilišta jesu i trebaju biti partneri u građenju novih i boljih studijskih programa, u unaprijeđivanju sustava visokog obrazovanja, u poticanju znanstvene izvrsnosti i motiviranju studenata da stječu znanja i praktične vještine potrebne na tržištu rada," ističe se među ostalim.

"Imajući na umu sve navedeno, apeliramo i na studente i studentske predstavnike da prilikom obnašanja svojih dužnosti te davanja izjava u javnosti imaju na umu posljedice koje to može imati i za matično visoko učilište i za studente općenito. Ne zaboravimo da naša sloboda prestaje tamo gdje počinje pravo drugoga," stoji u priopćenju koje je potpisao predsjednik Hrvatskog studentskog zbora Stjepan Ćurčić.

Pogledajte i fotogaleriju: Reutersove fotografije godine

1/23

Komentara 1

TR
Trisestrice
06:02 14.12.2017.

Dali je "student" Luka Kovac punoljetna osoba? Dali predstavlja jedan dio studenata? Dali je svijesno izgovorio neistinu - lagao? Da i sto je onda sporno ako ga Sveuciliste tuzi? Imao je mogucnost da se isprica ali umisto da se on on isprica Boras se je morao povuci radi pritiska. Borase nemas muda!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije