Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dačić:

Dačić: Ne može Beograd stalno davati, a Priština stalno uzimati

'Serbian Socialist leader Ivica Dacic speaks during the 8th Congress of Socialist Party of Serbia in Belgrade in this December 11, 2010 file photo. Dacic received a mandate on June 28, 2012 to form a
Reuters/Pixsell
21.08.2012.
u 20:55

Dačić, je "jasno dao do znanja kako Srbija neće nikada i ni pod kojim uvjetima, implicitno ili eksplicitno, priznati neovisnost koju su jednostrano proglasili organi etničkih Albanaca na Kosovu"

- Ne može Beograd stalno davati, a Priština stalno uzimati. Takav pristup neće nikad dovesti do legitimnog i održivog sporazuma, jer se ne temelji na dogovoru već na nametanju - rekao je srpski premijer Ivica Dačić na današnjnoj sjednici Vijeća sigurnosti UN o Kosovu dodajući kako je \"Beograd spreman na dijalog o Kosovu na visokoj razini\", prenose mediji u Srbiji.

- Nova vlast u Srbiji namjerava sprovesti sve do sada dogovorene sporazume, uz inzistiranje da to mora učiniti i Priština. Iako tehnički dijalog treba nastaviti, on nije dovoljan. Ne mogu se izbjegavati pregovori o bilo kojem nerješenom pitanju - rekao je Dačić, ali je \"jasno dao do znanja kako Srbija neće nikada i ni pod kojim uvjetima, implicitno ili eksplicitno, priznati neovisnost koju su jednostrano proglasili organi etničkih Albanaca na Kosovu\". - Moja vlada je spremna u dobroj vjeri se angažirati na svim razinama, kako bi se postiglo međusobno prihvatljivo, sveobuhvatno rješenje za konačni status Kosova - rekao je Dačić.

Komentara 17

PE
pejickat
21:32 21.08.2012.

eheheeheheehe a koga zanima da li ce Srbija priznati Kosovo ili ne , oko 80-ak drzava ga je vec priznalo , ostatak sljedi , i onda kad Kosovo bude priznato od 200 drzava ipak ce biti u "dhreku" jer ga nebu priznala Srbija , najvaznija drzava u Vasioni ... mozes misliti!

Avatar nekakav
nekakav
21:58 21.08.2012.

kolko je država priznalo kosovo u zadnjih pola godine? to ti sve govori, o tom zanosu država, sa priznanjem tamo nekog kosova, ploda američke invazije na drugu državu. ako su se granice srbije mogle nasilno promijeniti, mogu se i druge. hrvatska je ovu umjetnu tvorevinu priznala. radi pritiska amerikanaca, kao i velika većina ostalih država koje su priznale kosovo. no, mi nismo priznali neovisnost dviju novih država, osetije i abhazije. zašto? pa abhazija je bila prije država nego gruzija, abhazi su pravi narod, kao i oseti. zašto je rh nije priznala, ni jednu od tih država? ne smije, radi amerikanaca. a srbija, kosovo... tu se tek moraju stvari dogovoriti. ovo što se srbiji nameće je nevjerojatno. mi u rh moramo to gjedati s malo više razumijevanja. jer da su srbi imali pomoć amerikanaca, engleza, rsk je mogla biti stvarnost. pa da vas onda čujem o nekakvoj teritorijalnoj cjelovitosti, granicama iz 91-e.

SO
sotokuco
21:26 21.08.2012.

Tko po tom pitanju Srbiju uopće što i pita? To je završena priča, a srbi će se njome zabavlajti dovijeka. Biti će uspona i padova, ali Kosovo, nikada više pod srpskom kapom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije