Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
06.09.2013. u 14:00

No, poslao je mladu i energičnu Vesnu Škare Ožbolt, koja je sada, s Jadrankom Kosor održala lekciju premijeru

 

Da je, tada 1997., Franjo Tuđman u Podunavlje poslao Zorana Milanovića, od mirne reintegracije ne bi bilo ništa. No, poslao je mladu i energičnu Vesnu Škare Ožbolt. Na najzaguljeniji politički zadatak - vratiti državu i izbjegle Hrvate na istok Hrvatske, a uz istodobni ostanak desetaka tisuća dotada pobunjenih Srba.

Na sastanke sa Srbima i UN-ovim generalom Kleinom Vesna je odlazila u neoklopljenom automobilu. Dakle, ako u nečemu treba slušati Vesnu, onda je to kada govori o Vukovaru. To je bilo poznato ekipi HTV-ove Hrvatske uživo, pa smo čuli da \"mirna reintegracija nije završena...Znadete li kada će život u Srebrenici biti normaliziran - za 50 godina, slično je i s Vukovarom, u sve se akcije mora polako, uz puno truda, a ne \"preko koljena\", kazala je. I dodala da, kada sluša neke iz vlade stječe utisak \"kao da nisu živjeli u RH zadnjih 20 godina\".

Ima ona rješenje - samo bi se premijer morao dići iz fotelje i u Vukovaru razgovarati s ogorčenim ljudima. I obećati im reviziju prebivališta, pa provjeru popisa stanovništva. Za Vesnu je iluzorno govoriti o ćirilici dok srpska strana ne da podatke o tisuću još uvijek nestalih Vukovaraca. U Temi dana HTV-a, bivša premijerka Jadranka Kosor sa sličnim porukama Milanoviću.

- Zakone valja poštovati, ali i zakoni se rade za ljude, treba razgovarati, otići iz Zagreba među ljude koji još uvijek imaju Hirošimu u svojim srcima, kaže. Poslije je bio i dnevnik, no ista je tema odrađena plošno. Tako je ekipa iz drugog ešalona HTV-a održala lekciju kolegama iz središnjeg dnevnika. A isto su uradile i Vesna i Jadranka našoj političkoj \"prvoj ligi\".

PLUS

Hrvatska uživo otvorila se i prema Nives Celzijus, koja je sudski pobijedila sajam knjiga u Istri koji joj, bez skandala mora joj uručiti nagradu (Kiklopa) za Hit godine 2008. za najprodavaniju knjigu.

MINUS

Hokejaški klub \"Medveščak\" najavljuje prvu utakmicu u drugoj najjačoj svjetskoj ligi - ruskom KHL-u. Toliko nevjerojatno da su sportske redakcije u dnevnicima tome posvetile - 10 sekundi!?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije