Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ĐACI IZ VELIKE GORICE

Da je naš kolega pretukao Ritza, svi bi učenici u školi to znali

23.10.2008.
u 22:59

Jedan od privedenih napadača na maturanta Luku Ritza, 17-godišnji M. K., učenik je trećeg razreda Srednje strukovne škole u Velikoj Gorici. Školovao se za autoelektričara, a ovog je tjedna trebao biti na praksi. Međutim, završio je u pritvoru gdje će se zadržati i idućih 30 dana. Da je jedan od napadača na Luku Ritza njihov školski kolega, nitko od učenika koje smo danas zatekli pred školskom zgradom ne može povjerovati.

– Kad bi to bila istina, većina bi đaka u školi to znala. A nitko ništa nije čuo. Teško je vjerovati da se taj učenik ne bi nekome pohvalio da je nalupao nekog dečka – ispričala nam je jedna učenica velikogoričke škole. Zanimljivo je da ni ravnatelj škole Stjepan Kos nije bio obaviješten da mu je jedan učenik u pritvoru.

– Ovo mi je prvi glas. Niti su mi javili iz grada niti sam se čuo s roditeljima tog učenika. Ne znam što da vam kažem osim kako sudovi moraju napraviti svoje, vidjeti tko je što skrivio – kaže ravnatelj Kos. I dok je sudac određivao pritvor za napadače, Ministarstvo obrazovanja danas je sve škole u državi pozvalo neka podnesu prijedloge za dodjelu godišnje nagrade “Luka Ritz”. Bit je pronaći đake koji promiču toleranciju, a najbolji će učenik početkom lipnja iduće godine biti nagrađen jednogodišnjom stipendijom od 1000 kn mjesečno.


Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije