Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
župan tolušić:

Da, baš ja sam Roks i stojim iza svake riječi koju sam napisao

'22.01.2010., Slatina - Tomislav Tolusic, zupan Viroviticko-podravske zupanije.  Photo: Maja Santosi/PIXSELL'
'Maja Santosi/PIXSELL'
11.03.2011.
u 14:00

Virovitičko-podravskog župana zbog klevete koju je napisao na internetu pod pseudonimom Roks tužio sudski vještak Božo Milivojević iz Slatine

– Sve što sam pisao pod nadimkom Roks u komentarima na portalu Virovitica.net priznajem, stojim iza toga, ali ne osjećam se krivim za kazneno djelo klevete koje mi se stavlja na teret – rekao je Virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić (32), član HDZ-a, jučer na Općinskom sudu u Virovitici u privatnoj tužbi za klevetu koju je protiv njega, odnosno Roksa, podnio Božo Milivojević iz Slatine.

Tužio i župan

Tužio ga je zbog komentara u kojima ga župan proziva za uzimanje mita za namještanje cijena stanova ispod tržišnih vrijednosti. Slučaj je star četiri godine, kada je Milivojević za potrebe Opće bolnice procijenio tri stana. Roks (župan Tolušić) polemizirao je na forumu s Mišom 111, iza kojeg se krije Milivojević.

– Kao predsjednik upravnog vijeća bolnice spriječio sam prodaju tih stanova po cijeni od po oko 300 eura po kvadratu, prema njegovoj procjeni, jer sam je smatrao nerealnom. Da sam dopustio prodaju, danas bih najvjerojatnije bio u zatvoru zbog optužbe da sam županiju oštetio za najmanje 100.000 eura. I to bi bio politički montiran proces, kao što je i ovaj – rekao je Tolušić, koji se kao pravnik na sudu sam branio.

Otkrio je da je prije mjesec i pol dana već bio podnio tužbu protiv Bože Milivojevića za desetak različitih kaznenih djela – od prevare, zloupotrebe ovlasti u gospodarskom poslovanju, primanja mita i drugih kako bi svoj stav i sudski dokazao. Od suda je tražio da mu do novog ročišta dopusti pribaviti nove dokaze koji će, kaže, potvrditi navode iznesene u komentarima.

Milivojević (67), član SDP-a i Gradskog vijeća Slatine, svoju tužbu podigao je, kaže, isključivo kao osoba, a ne političar.

Sve po zakonu

Zbog Roksovih komentara, ustvrdio je, on i njegova obitelj pretrpjeli su veliku štetu.

– Ovime je bačena sumnja na moju moralnost i sve što sam ikada napravio. Procjena koju sam na zakonit način odradio za bolnicu 2007. godine nije bila završni račun, nego procjena stanova starih 15 godina, prije ulaganja u njih. Bolnica nije morala prihvatiti moju procjenu, što se i dogodilo – rekao je Milivojević.

Upravo zbog njegove privatne tužbe za klevetu protiv Roksa doznalo se da je to županov pseudonim, pa se tako otkrilo i da Tolušić na internetu hvali sam sebe i veliča svoje zasluge.

Komentara 4

B6
Booyaka 619
14:27 11.03.2011.

A župana, majke ti...

ZI
zigi7darko
11:42 12.03.2011.

Kaj da se veli, sumrak morala kakav se ne pamti, i takvi nas nekamo vode, da se zbljujem. Usuđujem se reći-Sodoma i Gomora naših dana,opppsss, možda je Roks opet online?!

OK
okupator
11:57 12.03.2011.

štO se sad ljudi čudite? Tražili ste, gledajte!!! Sigurno se Božo \"obogatio\" na silnim procjenama... Što je sa sličnim procjenama stanova u Voćinu? Tko je procjene naručio i tko je stanove kupio....SRAMOTA.... Tako valjda mora biti....Živjela korupcija, mito i Sanader kao i svi koji ga u tome svsrdno prate....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije