Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U pritvoru do petka

D. Strauss-Kahn u strogom zatvoru Rikers Island

Dominique Strauss-Kahn
AFP
17.05.2011.
u 14:27

Nitko iz MMF-a ne očituje se o prvim pozivima na ostavku. Pojavio se popis mogućih nasljednika

U samo 48 sati izvršni predsjednik MMF-a Dominique Strauss-Kahn svoj superluksuzni apartman u hotelu na Times Squareu zamijenio je boravkom u ćeliji newyorškog zatvora poznatog i kao “novi Alcatraz”. Usto, Tagesschau prenosi poruku austrijske ministrice financija Marie Fekter Strauss-Kahnu da podnese ostavku.

Do 25 godina zatvora

CNN je izvijestio da je sutkinja Melissa Jackson šefu MMF-a odbila uvjetno oslobađanje uz jamčevinu od milijun dolara te mu je, zbog opasnosti od bijega, odredila pritvor najkraće do petka. Mjesto na kojem Strauss-Kahn čeka nastavak postupka zbog subotnjeg pokušaja silovanja sobarice u hotelu Sofitel ozloglašeni je zatvor Rikers Island u New Yorku.

I dok je branitelj Benjamin Brafman, koji je nekoć branio i Michaela Jacksona, tvrdio da je njegov klijent nedužan te da neće pobjeći jer želi sprati ljagu sa svoga imena, tužiteljstvo je ustrajalo na zaključku da “prijetnja kazne od 25 godina zatvora baš i nije poticaj da osumnjičeni ostane u SAD-u”.

Sarkozy i dalje šuti

Sutkinja je pritvor odredila uz čuđenje “kako se Strauss-Kahn naglo našao u avionu ako je doputovao u posjet kćeri”. DPA donosi opis kaznenog djela iz optužnog prijedloga: “Bez njezina pristanka žrtvu je zgrabio za grudi, pokušao joj strgnuti najlonke te ju je zgrabio za intimno područje... Njegov penis nasilno je dvaput došao u kontakt s njezinim ustima.”

Francuski mediji prenose “tugu i nevjericu” političara u EU, no pojavila su se imena mogućih nasljednika na čelu MMF-a: sadašnji Strauss-Kahnov zamjenik Amerikanac John Lipsky, francuska ministrica financija Christine Lagarde, bivši njemački ministar financija Peer Steinbrück, šef Europske banke za obnovu i razvoj Thomas Mirow, šef Deutsche Banka Josef Ackerman te desetak drugih. Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy o skandalu se još nije očitovao.

Ključne riječi

Komentara 25

OB
-obrisani-
15:38 17.05.2011.

..“prijetnja kazne od 25 godina zatvora baš i nije poticaj da osumnjičeni ostane u SAD-u”.... >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> i do 25 godina za pokusaj silovanja....a koliko je to kod vas...dva i pol mjeseca ?????

RE
@rea
15:17 17.05.2011.

Kako se je \"naglo našao u avionu\"? Naglo ?! Karta je bila rezervirana danima UNAPRIJED jer je imao dogovorene sastanke s Merkelicom et al. u vezi Portugala, Grčke i Irske!

RE
@rea
20:19 17.05.2011.

xaron, Ovo samo pokazuje da pravda ipak (ponekad) pobijedi ________________________ Pravda, koja pravda?! I prije nego nego mu je dokazana krivica ?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije