Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HSLS

D. Kosor: Vlada više nema razloga da se ne posveti gospodarstvu

'unutrasnja zagreb,zrinjevac ,  15.04.2008. hsls, press, , darinko kosor snimio Patrik Macek/Vecenji list'
'Patrik Macek'
14.06.2011.
u 11:49

Vladi predlažemo da smanji sve tri stope poreza na dohodak kako bi se rasteretilo gospodarstvo

Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a, izrazio je na današnjoj konferenciji za novinare zadovoljstvo i podršku završetku pregovora s EU te je svim vladama proteklih 10 godina zahvalio na trudu koji su uložile da bi postigle taj strateški cilj. Isto tako je rekao da sada kada kada su pregovori gotovi Vlada više nema nikakvog razloga da se u potpunosti ne posveti gospodarskim problemima.

Predložio je i nekoliko konkretnih rješenja.

- Vladi predlažemo da smanji sve tri stope poreza na dohodak kako bi se rasteretilo gospodarstvo. Prvu od 40 na 35 posto, drugu sa 25 na 20 posto i treću sa 12 na 10 posto. Također pozivam Vladu da gospodarstvo dodatno rastereti tako da se prvozaposlenici u prvoj godini zaposlenja oslobode svih davanja, rekao je Kosor koji od Vlade također traži da prihvati HSLS-ov prijedlog da se osiguranicima iz 2. mirovinskog stupa omogući da prijeđu u prvi stup i odu u penziju s punom mirovinom.

Ključne riječi

Komentara 5

OB
-obrisani-
12:08 14.06.2011.

kako....kad nezna

KA
kasuv
12:21 14.06.2011.

mogu u prvi stup neka donesu koliko imaju uplačeno to im se podjeli na mjesece za koje se traži prijava i to će uči u obračun mirovine pozdrav

PI
Pippo9
15:52 14.06.2011.

Darinko nema pravi uvid u stanje i pregled situacije,kada daje ovakve izjave

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije