Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'SRAMITE SE'

Zviždačica Cvrtila o odluci suda: Sramotno, našutavaju se sa mnom kao s loptom

Zagreb: Adrijana Cvrtila
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/3
03.02.2022.
u 18:03

Adrijanu Cvrtilu se nasilno želi ostaviti bez radnog mjesta i stvoriti joj nenadoknadivu štetu. Ja nisam lopta, ja sam živo biće...., napisala je.

Ja nisam lopta, ja sam živo biće, objavila je na svom Facebooku zviždačica i bivša direktorica Eko Moslavine Adrijana Cvrtila odluku suda prema kojoj je ukinuta mjesta za njenim ostankom na radnom mjestu u tvrtki. 

Podsjetimo, Cvrtila je optužila gradonačelnika Zlatka Babića, te predsjednika Gradskkog vijeća Davora Kljakića za zapošljavanje članova HSLS-a i HDZ-a. Gradonačelnik je još u pritvoru, dok je direktor Eko Moslavine je proveo postupak ukidanja radnog mjesta na kojeg se, temeljem ugovora o radu A. Cvrtile, ona trebala vratiti ukoliko dođe do njene smjene.

Njezinu objavu prenosimo u cijelosti: 

''OVO JE SRAMOTA! KUTINSKI OPĆINSKI SUD "igra se sa životima " malih običnih ljudi!!!!!

Sramite se. Predsjednica Općinskog suda u Kutini Jasmina Pintarić našutava se sa mnom kao s loptom. Danas je ukinuta privremena mjera za mojim ostankom na radnom mjestu Voditelj razvoja i zaštite okoliša.

Sutkinja je zanemarila sljedeće činjenice:

1. da Eko Moslavina d.o.o. ispoštuje ugovor o radu direktora od 19.10.2017. godine i Dodatak Ugovoru o radu direktora od 12. rujna 2018. godine. Prema Dodatku ugovora o radu direktora, Eko Moslavina d.o.o. se obvezala da će u slučaju opoziva Adrijane Cvrtila s dužnosti direktora istu rasporediti na poslove i radne zadatke "Voditelj razvoja i zaštite okoliša."  Pošto tu ugovornu obvezu tužena do danas nije ispoštovala, tužiteljica traži da sudska odluka zamijeni ugovor o radu za poslove i radne zadatke "Voditelj razvoja i zaštite okoliša".

2. da je Odluka o opozivu Adrijane Cvrtila s mjesta direktora od 13.12.2021. ništavna jer je potpisana od strane neovlaštenih osoba a to su predsjednik Nadzornog Eko Moslavine i gradonačelnik Kutine s pečatom Grada Kutine što je nezakonito prema Društvenom ugovoru Eko Moslavine d.o.o.

Ništavna je i prema članku 6. Zakona o zaštiti prijavitelja nepravilnosti.

3.da je dopunama Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta od 05.01.2022. godine, a koji Pravilnik je stupio na snagu 13.01.2022. godine, Eko Moslavina d.o.o.ukinula radno mjesto "Voditelj razvoja i zaštite okoliša"što je nedopustivo i nezakonito jer se Eko Moslavina d.o.o. ugovorom o radu direktora od 19.10.2017. godine i Dodatkom Ugovora o radu direktora od 12. rujna 2018. godine obavezala Cvrtila Adrijanu rasporediti na poslove Voditelj razvoja i zaštite okoliša.

Prema Dodatku ugovora o radu direktora, Eko Moslavina d.o.o. se obvezala da će u slučaju opoziva Adrijane Cvrtila s dužnosti direktora istu rasporediti na poslove i radne zadatke "Voditelj razvoja i zaštite okoliša." Prema tome taj Pravilnik je ništavan prema članku 6. Zakona o zaštiti prijavitelja nepravilnosti.

4. prema članku 6. Zakona o zaštiti prijavitelja nepravilnosti: Odredbe općeg ili pojedinačnog akta poslodavca te pravnog posla kojima se prijavitelju nepravilnosti uskraćuju ili povređuju prava ili ga se stavlja u nepovoljan položaj zbog prijavljivanja nepravilnosti nemaju pravni učinak."

Radi se o nenadoknadivoj šteti zbog nezakonitog postupanja i nepoštivanja ugovora o radu direktora od 19.10.2017. godine i Dodatka Ugovora o radu direktora od 12. rujna 2018. godine. Te zatim nezakonitog ukidanja 05.01.2022. radnog mjesta na koje je Adrijana Cvrtila trebala biti ugovorom o radu direktora raspoređena.

Radi se i o nasilju zbog svih gore pobrojanih radnji samo zato jer je gradonačelnik Kutine u funkciji većinskog vlasnika Eko Moslavine od 15.12.2021. u istražnom zatvoru zbog kaznene prijave Cvrtila Adrijane USKOK-u. Adrijanu Cvrtilu se nasilno želi ostaviti bez radnog mjesta i stvoriti joj nenadoknadivu štetu. Ja nisam lopta, ja sam živo biće....'', napisala je Cvrtila na Facebooku.

>> VIDEO Ilegalni deponij ispod nadvožnjaka između Svete Klare i Buzina: Sve je prepuno madraca, namještaja...

Komentara 11

TR
Tram12
19:01 03.02.2022.

Kako uopće funkckionira sve to kad je upražnjeno tako bitno radno mjesto. Za više od pol vas treba dati otkaze jer ste nepotrebni i niste ništa radili osim se svađali međusobno i uvlačili svojim stranačkim šefovima.

TR
Tram12
19:59 03.02.2022.

U privatnom sektoru jedva čekaju da zaposle takve stručnjake i takve radnike, tako da nemaš brige. Zašto bi crnčila za siću u državnim nekretninama :)

VG
Vgboy
18:59 03.02.2022.

Uvozimo sve,pa zašto ne bi i kineski sud da se ovakve stvari sređuju u 2 dana max(doduše puno je ovakvih i još gorih slučajeva,imali bi dosta posla)ali bi se vraćale kune u proračun i minus bi bio puno manji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije