Netko voli čvarke više nego kulen i pršut, ja ne, no cijena od 200 do 230 kuna definitivno je prenapuhana – kaže uzgajivač svinja iz Punitovaca Goran Jančo, ujedno i predsjednik Središnjeg saveza uzgajivača svinja Hrvatske, kojega smo pitali što se to događa s čvarcima, zbog čega im je cijena kod nekih mesara i trgovaca u manje od godinu dana porasla gotovo 100%. Primjerice, zaštićeni beljski kulen ovih je dana u nekim trgovačkim lancima na akciji po cijeni od 170 kuna za kilogram, a dalmatinski pršut ili paški sir prodaju se i za manje. No kad su čvarci u pitanju, trgovci, čini se, manje stišću proizvođače da ih prodaju u bescjenje te su u pravilu 160 kuna i više.
Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!
Ne propustite i druge teme:
- Filip Glavaš naslijedio vilu u Koprivnici, Mercedes, dva stana...
- Skandal u zadarskoj bazi 'platilo' 9 pilota, časnika i vojnika
- Investitori tvrde da su zgrade za najam idući hit
- Spašavamo ljude, mačke, poskoke, ako treba, i galebove
Pa jesu li to naši čvarci ili ne na svakom čvarku je utisnut žig sa zlatnom podlogom gdje piše izvorno domaće.