Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Čvarci skuplji od pršuta, kulena i paškog sira

Čvarci
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/2
26.11.2019.
u 19:52

Cijena čvaraka u godinu dana porasla gotovo 100% i dosegla nevjerojatnih 200-230 kn za kg zbog manjka domaće svinjetine i potražnje iz Kine

Netko voli čvarke više nego kulen i pršut, ja ne, no cijena od 200 do 230 kuna definitivno je prenapuhana – kaže uzgajivač svinja iz Punitovaca Goran Jančo, ujedno i predsjednik Središnjeg saveza uzgajivača svinja Hrvatske, kojega smo pitali što se to događa s čvarcima, zbog čega im je cijena kod nekih mesara i trgovaca u manje od godinu dana porasla gotovo 100%. Primjerice, zaštićeni beljski kulen ovih je dana u nekim trgovačkim lancima na akciji po cijeni od 170 kuna za kilogram, a dalmatinski pršut ili paški sir prodaju se i za manje. No kad su čvarci u pitanju, trgovci, čini se, manje stišću proizvođače da ih prodaju u bescjenje te su u pravilu 160 kuna i više.     

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Ne propustite i druge teme:

- Filip Glavaš naslijedio vilu u Koprivnici, Mercedes, dva stana...

- Skandal u zadarskoj bazi 'platilo' 9 pilota, časnika i vojnika

-  Investitori tvrde da su zgrade za najam idući hit     

- Spašavamo ljude, mačke, poskoke, ako treba, i galebove

Ključne riječi

Komentara 2

KA
Kal
22:23 26.11.2019.

Pa jesu li to naši čvarci ili ne na svakom čvarku je utisnut žig sa zlatnom podlogom gdje piše izvorno domaće.

JM
jasminko.mandura
12:58 27.11.2019.

Koja budala će platiti čvarke po toj cijeni, to su nečije bombe da bi se umjetno pokušalo dignuti cijenu. kulen i kobasica, slanina puno jeftiniji a delicija neuporedivo bolja i zdravije, ukusnija. uzmeš slaninu i sam sebi istopiš, imaš mast i čvarke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije