Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije htjela majci

Curica u očaju: Mama je sretna kad sam ja tužna

'03.08.2012., Zagreb - Slaven Rukavina prosvjeduje na Markovom trgu, ispred zgrade Vlade, radi toga sto mu ne daju da vidi kcer. Ovom prilikom trazi da ga primi netko iz nadleznog ministarstva.    Pho
Foto: 'Zarko Basic/PIXSELL'
1/3
31.07.2013.
u 20:26

Majka je prijavila oca za zlostavljanje djevojčice, a dijete je psihijatrima ispričalo da ne voli mamu i da je se plaši

“Žao mi je što mi nisu dopustili da živim u miru, radim i privređujem, prije svih – za nju (kćer, nap. a.). Puno su nam štete počinili, ali se neće zadovoljiti sve dok ona tatu doista ne bude viđala. Tko to može izdržati?” Dio je to dramatičnog, emotivnog pisma koje je napisao Slaven Rukavina prije nego što je ovih dana pobjegao iz Hrvatske s djetetom u naručju! Na drastičan korak natjerao ga je strah da mu petogodišnju djevojčicu sustav socijalne skrbi ponovo ne uzme.

Fotografirala kćer

Činilo se da je bitka tog oca koji je 2010. štrajkao glađu u Sesvetama u Zagrebu zbog neviđanja kćeri, napokon okončana lani kada je nakon mukotrpne borbe dobio skrbništvo nad djetetom, ponajprije zbog vještačenja koje je pokazalo da curica želi biti s ocem. Gotovo godinu dana djevojčica i otac živjeli su u idili, no prije mjesec dana sve se počelo urušavati. Djevojčica je pala s ljuljačke i dobila modricu na stražnjici, što je poslije ispričala vještacima. Kada je dijete došlo na vikend majci, ona ju je odvela k liječniku, fotografirala je i prijavila bivšeg supruga za zlostavljanje djeteta. DORH je pokrenuo istragu, obavljeno je psihijatrijsko vještačenje nad malenom u kojem je, neslužbeno, djevojčica psihijatrici ispričala kako zna da je “majka ne voli, iako tata misli da je voli”. Curica je rekla i da joj majka govori da će “oca strpati u zatvor i da ga više neće vidjeti”. O zlostavljanju nema ni riječi. Istodobno, Rukavina je tražio pomoć Ministarstva socijalne skrbi jer dijete ne želi majci u posjet vikendom. Da bi im pokazao koliko se snažno dijete tome odupire poslao im je polusatnu videosnimku od početka ovog mjeseca na kojoj dijete plače, grči se i trese kada joj otac kaže da mora ići majci i da će joj tamo biti lijepo. Djevojčica lupi nogom u zrak u znak ljutnje, počne plakati i odgovara: “Neće mi biti lijepo!” Priča da zna da je mama ne voli, da je mama sretna kad je ona nesretna. Kaže i da se boji mame jer se stalno ljuti i da je ne voli. – Mama mi ne da da jedem što volim (majka je veganka pa dijete ne smije jesti meso i jaja i sl., nap. a.), ni da te zovem – isprekidano će kroz plač djevojčica.

Prijavili ga policiji

Nakon što su u Ministarstvu pregledali tu snimku, Rukavini nisu pomogli već su ga prijavili policiji jer je djevojčicu snimio i s njom razgovarao o njoj mučnoj temi. Rukavini se tada prelila čaša i dao je petama vjetra. Neslužbeno, u Ministarstvu kažu da su ga, prema proceduri, trebali prijaviti, no da to ne znači da mu žele uzeti dijete. Cilj im je provjeriti što se događa zbog dobrobiti djeteta. Ispitat će i zašto se dijete tako boji majke pa postoji mogućnost da se nju sankcionira zbog zlostavljanja, ali i lažnog prijavljivanja.

>>Blog Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo: Volim i trebam i mamu i tatu

>>Prosvjedi očeva u Francuskoj: Želimo viđati djecu nakon rastave!

>>Djed brine za ostavljene unuke, a Centar mu ne želi dati skrbništvo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije