Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žene u srbiji, bih, hrvatskoj i crnoj gori

'Curica nije rođena jer nije bila dečko. Žene najviše tuku njihovi najbliži': Potresne priče iz regije

08.03.2023.
u 08:10

O položaju žena iznimno je važno govoriti stalno. Uvijek. Iz dana u dan. Sve dok taj položaj ne bude takav da žene njime budu zadovoljne. Točnije, dok zbog njega ne bude zadovoljna i ponosna svaka ljudska duša kojoj su ravnopravnost, poštovanje i dostojanstvo univerzalne vrijednosti neomeđene spolom ili rodom. Kako to, nažalost, još uvijek nismo desegnuli valja i dalje uporno podsjećati i glasno upozoravati što nam je činiti. I zašto. I to svatko od nas. A da je posla ostalo puno, čak i previše, uzmemo li u obzir u kojem stoljeću živimo, svjedoče i primjeri četiriju po mnogo čemu bliskih zemalja - Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Hrvatske. Nažalost, žene u njima još uvijek dijele istu poražavajuću sudbinu.

Komentara 26

AN
AntePortas9
08:50 08.03.2023.

Yu dozimetar...

GZ
Glas za hdz=glas za pupovca
09:27 08.03.2023.

Jutarnja doza jugoslavenštine.

DU
Deleted user
08:22 08.03.2023.

Ako već govorite o "regiji" zašto niste iznijeli podatke o sličnim slučajevima u Italiji, Austriji, Sloveniji i Mađarskoj? Zašto bi naša "regija" trebale biti zemlje Balkana?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije