Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Meteoalarm

Crveno upozorenje! Čeka nas obilna kiša, grmljavina i vrlo jaki vjetar

kiša vjetar
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
10.09.2014.
u 18:34

Diljem Hrvatske će biti umjereno do pretežno oblačno s povremenom kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom

U četvrtak nas, prema prognozi DHMZ-a, očekuje vrijeme slično današnjem. Diljem Hrvatske će biti umjereno do pretežno oblačno s povremenom kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom.

Za prvi dio dana meteorolozi za zapadne predjele unutrašnjosti ponegdje najavljuju obilne oborine, a najmanje kiše se očekuje u istočnoj Slavoniji. Najniža jutarnja temperatura spustit će se do 12 stupnjeva Celzijevih u unutrašnjosti, a 17 na Jadranu. "Najviša dnevna temperatura u zapadnim i gorskim predjelima većinom od 14 do 19, a u Slavoniji te na Jadranu od 19 do 24 °C", piše DHMZ.

Meteoalarm je izdao cijeli niz narančastih, žutih i crvenih upozorenja.

Dubrovačka regija

U dubrovačkoj regiji lokalno se očekuju izraženiji pljuskovi s grmljavinom uz vjerojatnost grmljavine od 40 do 80 posto te je izdano narančasto upozorenje. Žuto upozorenje izdano je zbog obilne kiše, koje bi moglo pasti od 40 do 88 milimetara te vrlo jakog juga čiji bi najjači udari mogli dosezati 65 km/h.

Gospićka regija

Za regiju oko grada Gospića Meteoalarm je izdao crveno upozorenje zbog obilne kiše koji bi moglo pasti i do 140 mm. Žuto upozorenje izdano je zbog vjerojatnosti kiše s grmljavinom od 40 do 70 posto.

Karlovačka regija

Narančasto upozorenje izdano je za karlovačku regiju zbog mogućnosti obilne kiše od 35 do 80 mm, a žuto zbog mogućnosti izraženijih pljuskova s grmljavinom za koje je vjerojatnost od 30 do 50 posto.

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Kninska regija

Za kninsku regiju su izdana narančasta upozorenja zbog lokalnih pljuskova s grmljavinom (vjerojatnost grmljavine od 40 do 70 posto) i obilne kiše (do 50 mm).

Osječka regija

U osječkoj regiji moguća je ponegdje obilnija kiša, a količine oborina će biti do 20 mm, a lokalno se očekuju i izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Vjerojatnost grmljavine je od 40 do 70 posto.

Riječka regija

Za regiju oko Rijeke izdano je crveno upozorenje zbog jake kiše, koje bi moglo napadati i do 110 milimetara na metar i, a narančasto upozorenje je izdano zbog izraženijih pljuskova s grmljavinom, a vjerojatnost grmljavine je od 50 do 80 posto.

Splitska regija

U splitskoj regiji žuto upozorenje je izdano zbog jakog udara čiji bi najjači udari mogli biti do 65 km/h, a narančasta upozorenja zbog obilne kiše (količine do 55 mm) i izraženijih pljuskova s grmljavinom. Vjerojatnost grmljavine je od 50 do 80 posto.

Zagrebačka regija

Za regiju oko grada Zagreba izdano je narančasto upozorenje zbog obilne kiše koje bi moglo pasti do 70 milimetara.

Meteoalarm objašnjava da žuto upozorenje znači da je vrijeme potencijalno opasno te da treba biti na oprezu "ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima". Narančasto upozorenje predstavlja opasno vrijeme u kojem su moguće "štete i ljudske žrtve". Crveno upozorenje predstavlja "izuzetno opasno vrijeme" u kojem je moguća "velika šteta i nezgode na velikom području i to u većini slučajeva s opasnošću po život".

>>Uzastopni kišni dani čine nas turobnima

>>Vakula: Stiže promjena vremena, obilna kiša i olujni vjetar

Komentara 1

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
20:04 10.09.2014.

Mi smo u crvenom od kad smo se rodili, do dana današnjeg nismo se makli sa rezerve, ima sigurno jedno šesdesetak godina....daće bog pa da i mi jedanput napunimo pun tank.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije