Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Let za Dubrovnik

Croatijin avion vraćen u Zagreb zbog indikacije kvara na navigaciji

Croatia Airlines Dash
Foto: Igor Soban/PIXSELL
20.10.2018.
u 13:40

U Croatia Airlinesu objašnjavaju da je Dash vraćen u tehničku bazu u kojoj imaju potrebni rezervni dio

Zrakoplov Croatia Airlinesa Dash 8-Q400 na letu OU668 iz Zagreba za Dubrovnik danas se vratio u zračnu luku Franjo Tuđman zbog indikacije kvara na navigacijskom sustavu.

U Croatia Airlinesu objašnjavaju da je Dash vraćen u tehničku bazu u kojoj imaju potrebni rezervni dio te da je u tijeku tehnički servis zrakoplova.

Prema procjenama tehnike Croatia Airlinesa, taj servis će potrajati oko sat vremena te će putnici, njih 33, istim tim zrakoplovom biti prebačeni u Dubrovnik s par sati zakašnjenja.

Iz Croatia Airlines se ispričavaju putnicima zbog tog kašnjenja, ali napominju da im je sigurnost uvijek na prvom mjestu.

Video - Umijeće ili nepromišljenost? Ovakvo slijetanje putničkog zrakoplova još niste vidjeli

Komentara 11

DU
Deleted user
14:21 20.10.2018.

pa zar nema on 2 pa i 3 "back up" sistema. cak i jedna Cessna c-172 ili Piper imaju barem po dva VOR-a, ADF-a ILS-a, cak i ako ti croatijini imaju takozvani "glass cockpit" imaju bas zbog ovih slucajeva analogne (brojcanike) VOR, ADF ILS. ja bi isto preispito trening ovih pilota.

JL
jludvig39
15:54 20.10.2018.

Smeće od aviona a ni kompanija nije daleko.

BO
boskovic
17:45 20.10.2018.

U naslovu AVION poslje u tekstu ZRAKOPLOV kad cete vec jednom nauciti jezik svog poglavnika a.p.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije